's Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en gratis retournering
Bespaar 15% EXTRA op de sale met de code EXTRA15
Mandje 0

Je winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 100€ EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €100

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Home Merken Gucci
Back

Gucci

Gucci werd in 1921 in Florence opgericht door Guccio Gucci en is daarmee een van de oudste Italiaanse modemerken die vandaag de dag nog in gebruik zijn. Als symbool van luxe en verfijning, is het een van de bekendste merken in de wereld van de haute couture.

Vandaag de dag is Gucci een van de meest waardevolle modemerken ter wereld. Het logo met de twee G's, een verwijzing naar de naam van de oprichter, is misschien wel het meest herkenbare onder de luxemerken. Met 425 eigen winkels en beschikbaarheid in de belangrijkste boetieks is Gucci een verkoopkampioen in de luxemarkt.

Te voet en ter paard met Gucci

Net als vele andere traditionele modehuizen begon Gucci haar traject met de productie van koffers en luxe reisartikelen, naast de productie van ruiteruitrusting. Bij de oprichting werd het merk al direct gekenmerkt door exclusiviteit. In de beginperiode diende het de Italiaanse high society. Het heeft deze status van macht en luxe behouden, en is om die reden voor veel haute culture fans een gewild merk waar je als consument van kunt dromen.

In de jaren vijftig, met de gouden eeuw van de film en Italië als de duidelijke place-to-be voor de rijken en beroemdheden, werd Gucci een van de favoriete merken van de rijkste reizigers en Hollywood-sterren. Het extravagante en luxueuze design genereerde hebzucht en consolideerde de status van het merk als symbool voor de uitstraling. Na de dood van Guccio Gucci in 1953 werd het bedrijf onder de controle van zijn drie zonen, Aldo, Rodolfo en Vasco gehouden. In het volgende decennium breidden ze uit door ook luxe accessoires zoals brillen, sieraden en natuurlijk de populaire Gucci riemen te verkopen, die het merk hielpen haar status in de decennia erna te behouden.

Om je te baden in luxe

Na een periode van achteruitgang in de jaren tachtig werd het merk in het daaropvolgende decennium nieuw leven ingeblazen door de Amerikaanse ontwerper Tom Ford. Als creatief directeur van Gucci hielp Ford de status van het mode-imperium te herstellen. Hij gaf opdracht het productaanbod van het merk aan te passen en te verminderen, waardoor de exclusiviteit kenmerken van het merk weer in ere werden hersteld. Het heeft de luxe en extravagantie die het merk tot op de dag van vandaag bepalen, behouden.

Na ook in de handen van Frida Giannini te zijn geweest tussen 2004 en 2014, wordt het merk nu gerund door designer Alessandro Michele.

Voor hen die het kunnen veroorloven?

Invloedrijk en traditioneel, heeft het merk vandaag de dag een modernere aanpak, zonder haar verfijning te verliezen, zoals te zien valt in onder andere de Gucci tassen. Onder de leiding en visie van Alessandro Michele heeft Gucci de luxe uitstraling van het merk opnieuw uitgevonden en de positie van het merk als een van de meest gewenste merken van de wereld versterkt, door te werken met elementen die het hedendaagse en het romantische met elkaar verbinden.

Gucci bewaart de invloed van de Italiaanse haute couture in haar collecties, wat blijkt uit de grote hoeveelheid van met de handgemaakte producten en de grote aandacht voor detail. De invloed van Michele kan vooral worden opgemerkt door de combinatie van de klassieke stijl van het merk - weelderig en extravagant - met moderne en gedurfde elementen. Deze combinatie is een succes gebleken, waarbij de status van het merk onder jongere klanten is gegroeid. De populariteit van Gucci onder modeprofessionals laat tegelijkertijd ook zien dat het merk haar prestige heeft behouden, ondanks deze populariteit.

Filter

4192 resultaten

Pagina 1 van 42

Volgende

Pagina 1 van 42