Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf €100 en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

GUCCI

Gucci werd in 1921 in Florence opgericht door Guccio Gucci en is daarmee een van de oudste Italiaanse modemerken die vandaag de dag nog in gebruik zijn. Als symbool van luxe en verfijning, is het een van de bekendste merken in de wereld van de haute couture.

Vandaag de dag is Gucci een van de meest waardevolle modemerken ter wereld. Het logo met de twee G's, een verwijzing naar de naam van de oprichter, is misschien wel het meest herkenbare onder de luxemerken. Met 425 eigen winkels en beschikbaarheid in de belangrijkste boetieks is Gucci een verkoopkampioen in de luxemarkt.


Te voet en ter paard met Gucci


Net als vele andere traditionele modehuizen begon Gucci haar traject met de productie van koffers en luxe reisartikelen, naast de productie van ruiteruitrusting. Bij de oprichting werd het merk al direct gekenmerkt door exclusiviteit. In de beginperiode diende het de Italiaanse high society. Het heeft deze status van macht en luxe behouden, en is om die reden voor veel haute culture fans een gewild merk waar je als consument van kunt dromen.

In de jaren vijftig, met de gouden eeuw van de film en Italië als de duidelijke place-to-be voor de rijken en beroemdheden, werd Gucci een van de favoriete merken van de rijkste reizigers en Hollywood-sterren. Het extravagante en luxueuze design genereerde hebzucht en consolideerde de status van het merk als symbool voor de uitstraling. Na de dood van Guccio Gucci in 1953 werd het bedrijf onder de controle van zijn drie zonen, Aldo, Rodolfo en Vasco gehouden. In het volgende decennium breidden ze uit door ook luxe accessoires zoals zonnebrillen, sieraden en natuurlijk de populaire Gucci riemen te verkopen, die het merk hielpen haar status in de decennia erna te behouden.


Om je te baden in luxe


Na een periode van achteruitgang in de jaren tachtig werd het merk in het daaropvolgende decennium nieuw leven ingeblazen door de Amerikaanse ontwerper Tom Ford. Als creatief directeur van Gucci hielp Ford de status van het mode-imperium te herstellen. Hij gaf opdracht het productaanbod van het merk aan te passen en te verminderen, waardoor de exclusiviteit kenmerken van het merk weer in ere werden hersteld. Het heeft de luxe en extravagantie die het merk tot op de dag van vandaag bepalen, behouden.

Na ook in de handen van Frida Giannini te zijn geweest tussen 2004 en 2014, wordt het merk nu gerund door designer en creatief directeur Alessandro Michele. Samen met Marco Bizzarri, de CEO van het merk, introduceerden hij het ‘nieuwe Gucci,’ waar geek-chic met een flinke vleug androgyne de leidende stijl werd. Deze geraffineerde en intellectuele stijl heeft Gucci een enorme boost aan populariteit opgeleverd, en zie je vandaag de dag nog steeds terug in de collecties.


Voor hen die het kunnen veroorloven?


Invloedrijk en traditioneel, heeft het merk vandaag de dag een modernere aanpak, zonder haar verfijning te verliezen, zoals te zien valt in onder andere de Gucci tassen. Onder de leiding en visie van Alessandro Michele heeft Gucci de luxe uitstraling van het merk opnieuw uitgevonden en de positie van het merk als een van de meest gewenste merken van de wereld versterkt, door te werken met elementen die het hedendaagse en het romantische met elkaar verbinden.

Gucci bewaart de invloed van de Italiaanse haute couture in haar collecties, wat blijkt uit de grote hoeveelheid van met de handgemaakte producten en de grote aandacht voor detail. De invloed van Michele kan vooral worden opgemerkt door de combinatie van de klassieke stijl van het merk - weelderig en extravagant - met moderne en gedurfde elementen. Deze combinatie is een succes gebleken, waarbij de status van het merk onder jongere klanten is gegroeid. De populariteit van Gucci onder modeprofessionals laat tegelijkertijd ook zien dat het merk haar prestige heeft behouden, ondanks deze populariteit.


Het iconische dubbele G logo


De dubbele G waar het merk zo om bekend staat, werd door de drie zonen van Guccio Gucci in het leven gebracht als ode aan hun vader. De drie Gucci-erfgenamen begonnen met het versieren van accessoires met de inmiddels iconische dubbele G rond de jaren 60. Van gespen op de alom bekende Gucci riemen, tot versieringen op handtassen; menig accessoire kreeg een dubbele G als finishing touch.

Wil je een ode aan het merk brengen, dan kun je haast niet om een riem met monogram gesp heen. Gucci heeft een aantal prachtexemplaren in de collecties zitten, gemaakt van hoogwaardig Italiaans leer en met de iconische dubbel G gesp. Dit is een riem die gezien mag worden, dus draag hem rond je middel op een oversized blazer of een jurk voor een extra chique look.


De mooiste Gucci tassen


Je bent bij Miinto aan het juiste adres als je jouw tassencollectie uit wil breiden met een exemplaar van Gucci. Er staat namelijk een uitgebreid aanbod voor je klaar, van de iconische Bamboo tassen met de stijlvolle handvaten, tot tassen in canvas bedrukt met de dubbele G. Kies voor een felgekleurde, kleine schoudertas, of pak juist uit met een enorme weekendtas in beige.

Ongeacht welk ontwerp je kiest, Gucci tassen hebben één ding met elkaar gemeen, en dat is de ongeëvenaarde kwaliteit en vakmanschap die in elke tas gaat. Daardoor is je Gucci tas een ware investering. Kost even wat, maar dan heb je wel een prachtige tas in je bezit waarvan je jarenlang plezier hebt.


Gucci bij Miinto


Bij Miinto omarmen we diversiteit. We vinden dat iedereen zich in zijn of haar unieke stijl moet kunnen uitdrukken. Een merk als Gucci met een ruim aanbod past daar natuurlijk perfect bij. De prachtige kledingstukken en accessoires van een modehuis als Gucci zijn als ware kunstwerkjes, en daar maakt ons modehart een sprongetje van.

Kan jouw garderobe best een vleugje klassiek Italiaans vakmanschap gebruiken, geheel in de moderne en excentrieke stijl van Gucci? Dan hebben we goed nieuws, want Miinto staat vol Gucci. Van een bescheiden top tot een felgekleurde handtas, Gucci heeft voor elke modeliefhebber wel iets. Sla vandaag nog je slag, want je nieuwe Gucci-item is slechts enkele kliks van je verwijderd.

Verwijder alle filters

Gucci

pagina 1 van 49