Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Axel Arigato

Gratis verzending vanaf 100€

Retourneren tot 15 januari

AXEL ARIGATO

Axel Arigato is in 2014 opgericht door Albin Johansson en Max Svärdh. Het concept erachter was niet heel lastig: ze wilden weten hoe de huidige modewereld in elkaar zat en wouden er vervolgens met een eigen merk kop en schouders bovenuit steken. Axel Arigato betekent dat je vandaag omarmt maar ook tegelijk uitkijkt naar morgen met goede, nieuwe energie. Het tweetal laat zich voor Axel Arigato vooral inspireren door architectuur, kunst en muziek.

Het merk combineert de Japanse stijl met de minimalistische Scandinavische stijl. De sneakers worden in Portugal, Porto om precies te zijn, gemaakt van het fijnste Italiaanse leer. Het leer wordt gewonnen uit overblijfselen van de vleesindustrie, en de leerlooierijen worden zorgvuldig uitgekozen aan de hand van hun duurzame processen. De sneakers van Axel Arigato hebben net al bijvoorbeeld met Common Projects het logo op de zijkant van de sneaker dankzij een hotstamp. Het bijzondere aan Axel Arigato? Dat is het feit dat ze elke week opnieuw een nieuwe kleur of een nieuw model uitbrengen. In tegenstelling tot veel andere merken brengt Axel Arigato ook hun traditionele collectie niet ineens op de markt maar worden ze langzaam op de markt geïntroduceerd.


Een totale vernieuwing


Het klassieke sneaker silhouet is dankzij Axel Arigato totaal vernieuwd, mede dankzij het gebruik van strakke designs en de minimalistische elementen. Het Italiaans leer is een prachtig omhulsel van de eigentijdse ontwerpen. Als modern schoenenmerk is Axel Arigato niet bang om af en toe met unieke designs te experimenten. Dit zorgt voor stoere, vooral eigenzinnige exemplaren waarmee je een echt paar blikvangers aan je voeten hebt. Samen met de samensmelting van culturen zorgt Axel Arigato voor vernieuwende en minimalistische ontwerpen.

Het concept van Axel Arigato was trouwens niet heel vreemd, ze waren op zoek naar een premium schoen die een ‘wow-effect’ heeft maar dan wel met een toegankelijke prijs. Omdat ze op dat moment weinig alternatieve opties zagen die daaraan konden voldoen besloten ze gewoon hun eigen merk op de markt te zetten. Door de combinatie van het Japanse minimalisme en underground cultuur is het telkens opnieuw mogelijk voor Axel Arigato om inspiratie te trekken uit twee verschillende, maar toch beiden inspirerende werelden. De schoenen van Axel Arigatoworden gekenmerkt door het comfort, de goede ondersteuning en de premium pasvorm.


De nieuwe generatie


Axel Arigato is een jong merk. Het mag dan misschien pas sinds 2014 bestaan, dat doet geen afbreuk aan de ongekende populariteit van het merk. Sinds dag één is het merk gefocust op het samenbrengen van mensen. Zo gebruiken ze de verschillende winkels die ze verspreid over de wereld hebben geopend als pop-up en evenementenlocaties. Op deze manier steunen ze de lokale communities waar ze zich in bevinden, en geven ze jonge creatievelingen een platform.


Sneakers van Axel Arigato


Door de omarming van menig modemeisje en een horde celebrities, is het Zweedse modemerk tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De sneakers van Axel Arigato zijn alles waar het merk voor staat verpakt in een comfortabele stapper: het minimalistische dat in zowel de Japanse als de Scandinavische cultuur een grote rol speelt, plus unieke elementen. En dit laatste detail, dat zorgt ervoor dat elk paar zijn eigen verhaal vertelt.

Van neutrale kleuren met verschillende blokken in contrasterend materiaal, tot slippers in organische vorm. Voor nieuw schoeisel waar je mee gezien mag worden zit je bij Axel Arigato gegarandeerd goed.


Sportieve kledingstukken


De sneakers zijn een ware ode aan het merk en perfect om jouw garderobe mee aan te vullen, maar daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk ook verschillende kledingstukken en sneakers beschikbaar op Miinto van Axel Arigato. Een opvallend montuur in een felle kleur, een casual overhemd, of een polo in bijpassende kleur bij je nieuwe sneakers? U zoekt, Axel Arigato draait!


Een stokje voor de overproductie


We benoemden het innovatieve lanceerschema waarin Axel Arigato wekelijks een nieuwe stijl uitbrengt al eerder. De reden achter deze unieke manier van lanceren heeft alles te maken met voorraad. In plaats van in één keer een hele collectie uit te brengen, brengt het merk een voor een nieuwe stijlen uit. Hier verzamelen ze dan feedback op, om te kijken of er dingen zijn die aangepast moeten worden. Als er bijvoorbeeld een bepaald model schoen minder goed aanslaat, dan weten ze dat ze geen zelfde schoen in een andere kleur hoeven te produceren. Hartstikke slim, want dit steekt een stokje voor overproductie.

Overproductie is een enorm probleem in de mode-branche. Er worden dagelijks enorme aantallen geproduceerd, waarvan een groot deel niet eens gedragen wordt voordat het alweer vernietigd wordt. Dit kost een lading aan grondstoffen en levert een berg afval op wat onze prachtige planeet niet ten goede komt.

Ook bij Miinto zijn we continu bezig met het gevecht tegen overproductie. Dit doen we door zorgvuldig de merken uit te kiezen waar we mee samenwerken. Axel Arigato heeft een innovatief beleid, en past daarmee perfect op ons platform. We geven een duurzaam en innovatief merk als deze met liefde een platform. Maar daar houdt onze betrokkenheid niet mee op.

Naast het zorgvuldig uitkiezen van onze partners, vragen we ook onze partners uitsluitend items aan te bieden op Miinto die zij ook daadwerkelijk op voorraad hebben. We vragen hen niet om een nieuwe lading te produceren, die wij dan vervolgens in een warenhuis opslaan tot het doorverkocht wordt. De items die je op Miinto besteld, komen regelrecht uit ons netwerk aan partners. Daarmee dragen we ons steentje bij tegen overproductie in de mode-branche.


Axel Arigato bestel je gemakkelijk op Miinto


Wil jij ook sneakers die alleen maar van het beste kwaliteit Italiaans leer worden gemaakt? Dan zijn Axel Arigato schoenen zeker een goede stap. Dus kijk op onze complete collectie op Miinto en maak snel de keuze welke Axel Arigato perfect bij jou passen. Want natuurlijk wil je zulke eigenzinnige schoenen alleen dragen als ze echt jouw stijl zijn. Daarom koop je altijd via Miinto, dan heb je niet alleen een duidelijk overzicht maar zie je ook nog gelijk welke andere opties nog veel beter bij jouw kledingkast passen.

Verwijder alle filters

Axel Arigato

pagina 1 van 11

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op €100,- shoptegoed.

Je accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.