's Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en gratis retournering
Bespaar 15% EXTRA op de sale met de code EXTRA15
Mandje 0

Je winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 100€ EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €100

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Alexander McQueen

Het merk Alexander McQueen is een van de belangrijkste uitingen van de moderne Britse haute couture, vanwege het herinterpreteren van bestaande mode-iconen door middel van innovatie en het waarderen van creatieve impulsen.

De beroemde Britse ontwerper Alexander McQueen richtte in 1992 het merk op dat zijn naam draagt. Slechts 10 jaar na de oprichting was het modehuis al een van de bekendste ter wereld, terwijl McQueen zich ook had gevestigd als een van de beroemdste actieve modeontwerpers.

Een schoolverlater met een roeping

Alexander McQueen, geboren in 1969, verliet op 16-jarige leeftijd zijn school om te gaan studeren in enkele van de meest traditionele Engelse modehuizen. Nog voor zijn twintigste jaar domineerde hij verschillende traditionele Engelse merken en werd hij actief door modehuizen opgezocht voor zijn invloedrijke designs. Na in wat modehuizen te hebben gewerkt, richtte McQueen zijn eigen merk op in 1992. Vier jaar later werd hij ingehuurd als hoofdontwerper bij, een van de bekendste ontwerpers ter wereld, en een van de meest gerespecteerde namen in de wereld van de haute couture.

Het merk groeide uit tot een internationaal icoon in de periode van 1992 tot het overlijden van McQueen in 2001. De vernieuwing en verfijning van zijn collecties werden op de belangrijkste catwalks ter wereld getoond, gekoppeld aan ruziënde en controverse beroemdheden. Als creatief genie regisseerde McQueen ook zijn eigen modeshows, muziek video's en evenementen, waarbij hij zijn inventiviteit en onbegrensde vermogen om technologie en kunst te combineren tentoonspreidde.

In 2001 werd het merk onderdeel van de Kering Groep. Een jaar eerder had ontwerpster Sarah Burton al de damesmode collecties overgenomen en in 2010 werd ze benoemd tot Brand Creative Director. In overeenstemming met McQueen's traditie van creativiteit en uitmuntendheid, heeft Burton het huis sindsdien met veel succes geleid en was ze verantwoordelijk voor de productie van veelgeprezen collecties, waaronder de erg gewildeAlexander McQueen schoenen. Het merk heeft ook zijn status bij het publiek behouden, door winkels in grote modesteden te onderhouden evenals het dragen van McQueen kleding en accessoires door beroemdheden als Lady Gaga en Nicole Kidman.

Kleding van Alexander McQueen ademt emotie, door en door

De stijl die door Alexander McQueen zelf werd ontwikkeld stond bekend om zijn emotionele kracht, die zich vertaalt in het gebruik van sterke materialen. McQueen wist in zijn creaties het romantische karakter aan te passen aan de tijdgeest. Zijn werk is gebaseerd op deze spanning tussen contrasterende elementen: traditioneel en modern, broosheid en kracht, vloeibaarheid en intensiteit.

McQueen heeft er altijd naar gestreefd om het respect voor de artistieke en ambachtelijke traditie in zijn collecties te behouden. Deze positie, die op een emotionele en zelfs gepassioneerde manier werd gehandhaafd, was essentieel voor zijn kledingstukken om een aura van exclusiviteit en glamour te verwerven, tot op de dag van vandaag. De uitmuntendheid van Alexander McQueen kan worden samengevat als een combinatie van de traditie van de Britse kleermakerijen, de onberispelijke afwerking van de Franse haute couture en de onovertroffen kwaliteit van de Italiaanse modehuizen.

De waarden van McQueen zijn in stand gehouden door de Kering Group, die een liefde voor de natuur en respect voor de Britse traditie als essentiële inspiratiebron heeft. Burton roept op tot een verkenning van de natuurlijke wereld, waar elementen van de Engelse landelijke tradities, een gevoel van gemeenschap en het unieke element van vakmanschap samenkomen om de grenzen van mode en stijl uit te dagen.

Filter

4696 resultaten

Pagina 1 van 47

Volgende

Pagina 1 van 47