Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf €100 en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

STINE GOYA

Er zijn bepaalde modemerken die vrolijkheid als een standaard lijken te hebben. En natuurlijk hebben we na recente problematiek echt vrolijke kleding nog nooit zo hard nodig gehad als nu. De reden dat we dit Deens label zo geweldig vinden is omdat we tegenwoordig toch elke keer merken dat we Instagram openen, iets super leuks en vrolijks zien en er vervolgens achter komen dat het weer opnieuw een Stine Goya ontwerp is.

Stine Goya is het glimlach-opwekkende, Insta-vriendelijke merk waarvan wij vinden dat het de afgelopen 18 maanden één van de meest opvallende uitblinkers was. Misschien heeft het DNA waarop het gebaseerd is het merk nog meer doen opvallen in deze vreemde tijden. Veel designerlijnen lopen nu in elkaar over tot een enkelvoudige, homogene massa, met terugkerende trends, voor de hand liggende stukken, kleuren en prints, maar er is iets aan Stine Goya dat apart aanvoelt van de rest, zelfs een beetje eclectisch.

Gemengde prints, texturen, kleurige accenten en vrouwelijke details, dat alles in combinatie met de traditionele Scandinavische stijl die we allemaal kennen. Dit is wat Stine Goya onderscheidt van de rest. Ontwerpster Stine Goya richtte haar gelijknamige merk op in Kopenhagen in 2006 en is verantwoordelijk voor vier seizoen collecties, artistieke projecten en modeshows per jaar, die nog steeds internationale waardering krijgen dankzij hun kenmerkende samenspel van kleur en print. Op haar website legt ze uit: ""Kleuren zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie; een bijna onbewerkt product dat ik graag zelf verder ontwikkel. Kleuren kunnen op oneindig veel manieren gemengd worden, waardoor nieuwe nuances ontstaan die persoonlijke verhalen vertellen over kleur, stijl en print. Daar hou ik van.""


Een unieke Scandinavische stijl voor iedereen


Het valt niet te ontkennen dat de Denen een unieke stijl hebben die voor mensen van buiten het land moeilijk te omschrijven is, en het merk is ver verwijderd van het minimalisme waarmee de modehuizen van deze landen aanvankelijk werden geassocieerd. Stine verklaart dat door te zeggen dat de Deense stijl wordt gestuurd door een onderbuikgevoel - en natuurlijk door het weer! Het gaat echt om je goed voelen, waarbij comfort en praktisch nut samengaan met zelfexpressie. De Denen deinzen niet terug voor risico. Het gaat heel erg om combineren zonder noodzakelijkerwijs te matchen en wordt geïnspireerd door een actieve en levendige levensstijl.

Als je aan Scandinavische stijlen en Scandinavische modemerken denkt, dan denk je waarschijnlijk aan strakke, eenvoudige ontwerpen in een sober kleurenpalet. Wat Stine Goya zo uniek maakt is dat ze in staat is haar kledingstukken met de strakke 'Scandinavische' technieken te vervaardigen en de stijl een speelser kantje te geven met haar gebruik van prints en opvallende kleuren, allemaal geïnspireerd door de kunst, cultuur, foto's, muziek en mensen die ze om zich heen heeft. Er zijn zoveel verschillende mensen die op haar manier van ontwerpen helemaal te gek vinden en er verliefd op zijn geworden, dat is ook de reden dat vrouwen die Stine Goya dragen heel divers zijn.

In een interview met Material Magazine legt Goya dat zelf uit, ""Veel jongere vrouwen, meisjes, die erg modieus zijn dragen onze kleding. Maar we hebben ook veel vrouwen van middelbare leeftijd die het leuk vinden om te zien hoe andere mensen reageren op hun opvallende kledingkeuze. Ze dragen graag kledingstukken die de aandacht op hen vestigen. Bij het ontwerpen hebben we niet een bepaald persoon in gedachten en dat wil ik graag zo houden. Ik geniet van het idee dat onze kledingstukken een universele aantrekkingskracht hebben, ongeacht de leeftijd of afkomst van de mensen die het dragen.”


Hoe de kleding van Stine Goya bedacht wordt


Hoe worden deze bijzondere kledingstukken gemaakt? Op een echt democratische, Scandinavische manier. Het is heel erg een groepsprestatie, een team dat liever samen aan het ontwerpen is dan dat Stine haar ideeën aan het team opdringt. Ze zijn er trots op een kleine en zeer hechte groep te zijn en telkens als ze aan een nieuwe collectie beginnen te werken, proberen ze met z'n allen naar inspirerende plaatsen te gaan om zo een flinke dosis creativiteit op te doen. In plaats van op trends in de modewereld te letten, is het duidelijk dat de Stine Goya teamleden tijdens dit proces graag buiten de gebaande paden treden. Ze geven toe dat ze nooit ontwerpen met een bepaalde trend in gedachten - ze ontwerpen wat voor hen en het merk goed aanvoelt.

Ze hebben hun klanten altijd voor ogen, en denken eerder aan hun instelling en emoties dan aan een bepaalde stijl. Hun aanhangers zijn zelfverzekerd en uiterst open-minded. Ze willen een statement maken met hun kleding en voelen zich prettig in hun vel. Daarmee komen ongewone modellen heel gemakkelijk bij ze op. Kleren zijn een manier om je uit te drukken, om een statement te maken over je persoonlijkheid - en hoe kun je dat beter doen dan met wat gepofte mouwen en veel gedurfde details?


Wie draagt kleding van Stine Goya?


Hoewel het merk een publiekslieveling is bij uitgevers, stylisten en influencers, zijn beroemdheden onlangs helemaal weg van Stine Goya's statement kledingstukken. Amerikaanse 'IT' girls zoals Hailey Bieber, Kendall Jenner en Elsa Hosk hebben allemaal flink geïnvesteerd in de geruite gebreide kleding van het merk, waardoor de verkoop een aanzienlijke piek kende. Het had een behoorlijke impact voor het merk, want al snel zagen ze zelf dat er mensen van over de hele wereld Stine Goya ontdekten. De trui die Hailey en Kendall droegen was meteen uitverkocht.


De mooiste Stine Goya kleding koop je op Miinto


Goya introduceert haar seizoenscollecties door een bepaalde sfeer te bepalen door haar gebruik van levendige kleuren, prints en modieus vormgegeven kledingstukken. Door het ontwerpen van prachtige kledingstukken en accessoires combineert Goya deze kenmerken tot draagbare stijlen die passen bij mensen die authenticiteit en individualiteit zoeken in het alledaagse.

Daarom zijn we ook buitengewoon trots dat we dit mooie merken kunnen aanbieden. Juist het contrast van de strakke design lijnen en de sprankelende kleuren maakt Stine Goya kleding echt iets bijzonders. Als je vandaag besteld op Miinto dan heb je jouw nieuwe outfit vaak de volgende dag alweer in huis.

Verwijder alle filters

Stine Goya

pagina 1 van 1

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op €100,- shoptegoed.

Je accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.