Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

RAF SIMONS

Wanneer we denken aan België dan denken we vaak aan een boel positieve dingen, maar niet gelijk aan designer fashion. En dat is nu net wat Raf Simons wil veranderen. Want met Raf Simons kun je wel degelijk high-fashion scoren van onder zuiderburen.


De geschiedenis van Raf Simons


In 1968 is Raf Simons geboren in Neerpelt, België. Hoewel ontwerp altijd in zijn bloed heeft gezeten

begon hij anders. Hij is in 1991 afgestudeerd in Industrieel Ontwerp en Meubilairontwerp en


begon toen te werken als meubelontwerper voor privé-interieurs en galerijen. Om hiervoor te in de leer te gaan liep hij stage in Walter van Beirendonck’s ontwerpstudio. Hij werkte daar aan de decoratie en presentatie van de collecties en showrooms van Beirendonck.

De reden dat Raf Simons zo radicaal van beroep veranderde kunnen we danken aan het hoofd van de fashion-afdeling van de Antwerpse Koninklijke Academie - Linda Loppa. Het is namelijk haar suggestie die ervoor zorgt dat Raf Simons zich doorontwikkeld en zijn eigen label lanceert in 1995 als zelfgetrainde herenkledingontwerper.

Succes voor Raf Simons komt relatief snel en in 2005 is hij creatief directeur van Jil Sander. Hij is hier verantwoordelijk voor zowel heren- en dameskleding. Hij blijft hier tot 2012 en gaat dan uiteindelijk door naar Calvin Klein waar hij aantreedt als Chief Creative Officer in 2016 en hier blijft hij tot 2018. Dit jaar is hij co-creatief directeur van Prada geworden. Samen met Miuccia Prada is hij verantwoordelijk voor besluitvorming en creatieve invoer.


Het merk staat voor zelfverzekerdheid


Wanneer Raf Simons voor het eerst opkomt heeft hij een compleet en radicaal ander beeld van mannelijkheid van wat op dat moment verwacht was. Deze dosis zelfverzekerdheid en het tikkeltje rebelse wordt gevoerd door zijn liefde voor traditionele herenkleding en rebelse jeugdculturen. Door de eigenheid en energie van tienersubculturen te combineren met de precisie en scherpte van klassieke kleermakerskunst is de look die het merk creëert dan geïnspireerd door, en ontworpen voor, eigenzinnige zelfverzekerde mensen die het niet nodig vinden om altijd netjes binnen de kantjes te kleuren.


Raf Simons koop je natuurlijk bij Miinto


Ben je nu fan van Raf Simons of was je dat al? Dan snappen we dat je misschien wel eens de hele collectie wil zien. Gelukkig kan dat gemakkelijk bij Miinto. We hebben niet alleen een brede collectie, maar vaak ook nog eens de beste prijs. Daarnaast zorgen we natuurlijk ook altijd dat we de nieuwste collectie beschikbaar hebben. Maar vergeet niet, je moet er wel snel bij zijn met Raf Simons. Want vaak is ook de nieuwste collectie relatief snel uitverkocht.

Verwijder alle filters

Raf Simons

pagina 1 van 2

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op €100,- shoptegoed.

Je accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.