Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf €100 en makkelijk retourneren

Philippe Model

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

PHILIPPE MODEL

Als modeontwerper stond de Fransman Philippe Model zijn hele leven lang voor design en luxe. Geboren in 1956, Philippe komt uit een familie met rasechte cultuurliefhebbers. Uit de samenwerking met de Italiaanse Paolo Gambato is een bron van modieuze ideeën ontstaan. De Italiaanse en de Franse invloeden ontmoeten elkaar in de ontwerpen. Dit zorgt voor een collectie waar artikelen zich zowel chique als uniek mogen noemen maar waar je wel altijd stijlvol voor de dag komt.


De geschiedenis van Philippe Model


Het merk Philippe Model Paris is ontstaan uit het creatieve brein van de gelijknamige Franse ontwerper en kunstenaar, die zich een vooraanstaande plaats heeft verworven onder de grote namen van de mode. Philippe Model werd in 1956 in Sens geboren. De ontwerper raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door het ontwerpen en op zijn twaalfde was hij al bezig met de modellen van zijn eerste schoenen en hoeden. Hij was pas 22 toen hij zijn merk lanceerde en begon samen te werken met de belangrijkste couturiers in de Franse mode. Philippe Model's creaties vertegenwoordigen de perfecte combinatie van creativiteit en vakkennis, die bekroond werd met de onderscheiding als beste vakman van Frankrijk in 1981.

Internationaal kende het succes een hoogtepunt toen enkele van zijn creaties in de collecties kwamen van het Metropolitan Museum in New York, de National Gallery of Australia en andere grote musea in Frankrijk, ons eigen land, en Spanje. Zijn stad, Parijs, wijdde de tentoonstelling "Philippe Model, Scènes de Mode" aan hem, georganiseerd door de Cartier Foundation for Contemporary Art.

Een heel belangrijk jaar voor het merk is 2008, het jaar waarin de ontmoeting plaatsvond tussen de creatieve flair van de Franse ontwerper en kunstenaar Philippe Model en de topkwaliteit van Italiaanse expertise. De exclusive know-how van de ambachtsman in de wijk Riviera del Brenta en het besluit om de eerste collectie sneakers ontworpen door Philippe Model uit te brengen bekroonden het succes van de samenwerking tussen het Franse modehuis en de Italiaanse vormgeving. Met Philippe's creatieve erfgoed begint voor het merk een nieuwe fase die gekenmerkt wordt door innovatie, onderzoek van materialen en productietechnieken in constante evolutie en vooral aandacht voor kwaliteit en details die altijd synoniem geweest zijn voor in Italië gemaakte producten.


Schoenen van Philippe Model


Bij Philippe Model is het duidelijk waar de focus is: comfort en design. Alle schoenen worden geproduceerd in de buurt van Venetië. Italië staat sowieso al bekend om de expertise met schoenen. De reden dat Philippe Model zich weet te onderscheiden van doorsneemode en industriële productie is omdat alle schoenen handmatig worden gemaakt. Dat zorgt er voor dat elke schoen net weer een beetje meer bijzonder is.

Elk model is het resultaat van intuïtie en eigenzinnige ideeën. Vrijheid in de creatieve fase wordt ondersteund door een grondige analyse van ieder product, dat qua draagbaarheid aan precieze criteria moet voldoen om het hoogste draagcomfort te bereiken. Uitmuntend vakmanschap, onberispelijke materialen en technologische vernieuwing worden op elk artikel toegepast om een echte weelde te creëren en een scherpe focus op alles wat mooi en experimenteel is.


Sneakers van Philippe Model


De sneaker collectie zoals hij hem nu kennen is pas 6 jaar geleden geïntroduceerd. In deze sneakers zien we vooral Italiaanse en Franse invloeden terug. Alle sneakers hebben opvallende tinten, drukke prints en ze zijn cool en fris te noemen. Daarom heb je niet het gevoel dat je een paar standaard sneakers draagt. Als je een oog hebt voor mode dan zijn Philippe Model sneakers ideaal.

De sneakers staan voor topkwaliteit en passen geheel bij de huidige tijd van technologie. De traditionele schoen is vertaald naar sneakers met innovatieve en stilistische nieuwigheden, gemaakt van high-end materialen. Dit zorgt ervoor dat deze sneakers staan voor kwaliteit, uniek, verfijnd en iconisch.

Interessant is dat elke sneaker anders ontworpen is. Of het nu gaat om het combineren van patronen, of een opvallend metallic ontwerp, ze worden allemaal met de grootste precisie in Italië gemaakt. De ambachtelijke werkwijze die iedere schoen doorloopt is wat de sneakers van Philippe Model uniek maakt. De collectie heeft concepten van klassieke en contrasterende vormen die in elke schoen tot hun recht komen, waardoor de schoen een eigen expressie en karakter krijgt.

Zelfs als je geen fan bent van sneakers, zullen deze je zeker van gedachten doen veranderen. Je kunt ze dragen als een paar statement schoenen, of wanneer je gewoon geen tijd hebt om met iets anders te combineren.


De stijl van Philippe Model


Eerlijk is eerlijk, Philippe Model kan gewoon overal. Je gaat toch stijlvol gekleed maar ziet er alsnog sportief uit. Het maakt niet uit of je in een wereldstad als New York of Londen loopt, genieten van een vakantie in de zon of gewoon voor in het weekend. De passen perfect bij een mooie jurk maar kunnen even goed bij een luxueuze denim jeans. Het feit dat je eindeloos kunt blijven combineren is een van de belangrijkste aspecten van Philippe Model.


Ultiem comfort en stijl


We weten dat de meeste mensen tegenwoordig een drukke levensstijl hebben, we zijn constant onderweg en we staan de hele dag vol gepland met afspraken. Op dat moment zijn een paar lekker zittende Philippe Model schoenen perfect. Gelukkig zorgt Philippe Model niet alleen voor uitermate aantrekkelijke sneakers, maar zitten ze vaak ook als gegoten. Zo kun je de hele dag in stijl onderweg zijn.

Het beste kopen bij Miinto

We moeten eerlijk toegeven dat een sale van Philippe Model niet vaak voorkomt. Maar de kans is groot dat je af en toe wel een keer een afgeprijsd item ziet van Miinto. Op dat moment heb je geluk, want zo vaak komt dat niet voor. Mocht je zoveel geluk hebben? Dan raden we je zeker niet aan om lang te wachten. Kom dan ook regelmatig terug en blijf op de hoogte van de beste prijzen bij Miinto.

En ook interessant om te weten, als je vandaag een van de Philippe Model artikelen bestelt op Miinto dan heb je deze vaak de volgende dag in huis. Zo kun je heel snel genieten van de prachtige combinatie van Franse en Italiaanse mode.

Verwijder alle filters

Philippe Model

pagina 1 van 18