Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

MAISON MARGIELA

In 1988 vindt John Galliano van Maison Margiela opnieuw de klassieke silhouetten uit. Hij bekijkt de kenmerkende gedeconstrueerde ontwerpen zoals we die kennen en past ze aan. De invloed van de creatieve regisseur is gelijk te zien, van trainers tot laarzen, van overhemden tot trenchcoats


De geschiedenis van Maison Margiela


In 1988 is het Franse modehuis opgericht in Parijs. Maison Margiela richt zich op zowel de vrouwelijke als mannelijke markt, maar versmelt de beide geslachten vaak in de ontwerpen. Het gebruikt een bijna wetenschappelijke benadering voor het deconstrueren, opnieuw uitvinden en opnieuw bepalen van hoe dames- en herenkleding eruit moet zien. De Britse couturier John Galliano is sinds 2014 de Creative Director van het modehuis. Dat zorgde voor een combinatie van moderne elegantie, elegantie en kunstenaarschap


De kleding van Maison Margiela


Ieder kledingstuk van Maison Margiela heeft in het begin een effen wit label. Elk label zit vast aan de kleding met vier steken die gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Hierdoor is het mogelijk om de kleding ‘anoniem’ te maken. Daarnaast zit er sinds 1997 een nieuw label bij, cijfers van 0 – 23 in het zwart waar de cijfers aangeven van welke lijn dat Maison Margiela kledingstuk komt.

De populaire ‘oversized’ collectie van Maison Margiela is geïntroduceerd in 2002 tijdens het Herfst-Winter seizoen. Dit zijn kledingstukken met overdreven en vergrote verhoudingen. Van elk van deze kledingstukken wordt er slechts één grote versie uitgebracht en zelfs wanneer het op een kleiner lichaam wordt gedragen behoudt het zijn vergrote proporties. Speels en toch een beetje meer richting casual designer kleding.

Line 6, later hernoemd naar MM6 is geïntroduceerd in 1997. Dit wordt ook wel de Contemporary Line van Maison Margiela genoemd. Doormiddel van prints en een eigentijdse snit in lederwaren, accessoires, schoenen en dameskleding zorgt het voor een totaal radicale benadering van wat ‘normaal’ is bij casual kleding in vrouwen. Het MM6 label zit aan elk kledingstuk vast met een enkele horizontale steek – een steek die je aan de buitenkant van het kledingstuk kunt zien.


Maison Margiela schoenen


Naast de kleding en accessoires kun je ook een enorm brede schoenencollectie voor zowel vrouwen als mannen vinden bij Maison Margiela. Slippers, puntschoenen, laarzen en sneakers zijn slechts een aantal van de opties waaruit je kunt kiezen. Geïnspireerd op traditionele Japanse schoenen, de iconische ‘Tabi’ schoen is echt een stukje design van Maison Margiela. Het wordt gekenmerkt door een cilindrische hak en gesplitste teen. In de loop der jaren is het opnieuw geïnterpreteerd in een reeks maten, vormen, afwerkingen en kleuren. En als dat misschien niet de schoen is voor jou ga jij misschien voor de Sock Sneaker – een sneaker die zo precies om jouw voet past dat het bijna een soort van sok uitstraling heeft!


Maison Margiela koop je bij Miinto


Natuurlijk wil je graag Maison Margiela scoren, maar het liefst niet te veel betalen toch? Bij Miinto heb je altijd het beste overzicht, je ziet gelijk wat er in de sale is en wat er misschien nog meer is. Dus als je zeker wil zijn van de grootste collectie, dan kijk je bij Miinto!

Verwijder alle filters

Maison Margiela

pagina 1 van 37