Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

KARHU

Kan jouw outfit wel een vleugje sportief gebruiken? Laat dat maar aan Karhu over! Dit Finse sportmerk staat al jaar en dag bekend om hun comfortabele sneakers, herkenbaar door de kleurrijke M op de zijkanten. Gaat je modehart sneller kloppen van de sportieve straatstijl? Dan is het Finse sportmerk Karhu op je lijf geschreven. Miinto heeft een uitgebreide collectie Karhu met in de hoofdrol de prachtige sneakers.


De rijke geschiedenis van Karhu


Even terug naar het begin, naar 1916 om precies te zijn. Het is in dit jaar dat het Finse sportmerk werd opgericht, in hartje Helsinki. Toen droeg het nog de naam Ab Sportartiklar Oy, en bestond het uit een kleine werkplaats waar vooral ski’s, speren en discussen van lokale berk werden gemaakt.

Al snel werden er sportschoenen aan de collectie toegevoegd, met name de renschoen. Aan de voeten van de zogenaamde “Vliegende Finnen” Ville Ritola, Hannes Kolehmainen en Paavo Nurmi, vieren de renschoenen hoogtij op de hardloopbanen en tijdens de Olympische Spelen.

Het is rond dezelfde tijd dat het merk de naam veranderd in Karhu, het Finse woord voor beer. Ook in 1952 domineert Karhu tijdens de thuiswedstrijd op de Olympische Spelen in Helsinki. Maar liefst 15 gouden medailles worden gewonnen door lopers met Karhu aan hun voeten.

Grappig weetje: in de jaren 50 werden de Karhu renschoenen met 3 strepen versierd, maar niet lang na de daverende successen op de Olympische Spelen werden deze zelfde drie strepen door het Finse merk als handelsmerk verkocht aan een welbekend sportmerk. Dit merk gebruikt de strepen tot op vandaag de dag nog altijd.

In 1960 begon het merk de nu wereldberoemde M-symbolen te gebruiken op de sneakers. Dit staat voor Mestari, het Finse woord voor kampioen. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is er veel veranderd. Zo is de schoen nóg comfortabeler geworden door verschillende innovaties. Onveranderd bleef het M-symbool, dat nog steeds in allerlei felle kleuren de sneakers van Karhu versiert.


De sneakers van Karhu


De schoenen van Karhu zijn allang niet meer voor uitsluitend hardlopers bedoelt. Het merk is flink met de tijd meegegaan, en heeft de stoere, sportieve stijl omarmd. Of je nu fervent hardloper bent of nog nooit in je leven hebt gerend, de Karhu schoen is voor iedereen.

Ze komen in het spierwit, in een combinatie van neutrale kleuren, maar ook in excentrieke kleurencombinaties waarbij felle kleuren en neutrale kleuren elkaar afwisselen. Karhu maakt sneakers met een vrij vlakke zool waarmee je het gemakkelijk nog een extra rondje door het park volhoudt. Maar je kunt ook voor een alledaagse sneaker gaan met een stevige zool, waarmee je de hele dag comfortabel stappen maakt.

Vanwege de Ortix Fit zit de schoen zodra je ‘m uit de doos haalt als gegoten. Dit heeft alles te maken met een sterk staaltje geometrie van de middenzool, de dikte van de bovenkant, en de algemene afmetingen. Hierdoor zitten de sneakers heerlijk vanaf dag één, en doe je je voeten een plezier elke keer dat je je Karhu schoenen uit de kast pakt.


Meer dan alleen sneakers


We benoemde het al eventjes, maar Karhu is een sportmerk. En dat betekent dat ze meer in hun mars hebben dan uitsluitend innovatieve sneakers. Zo maken ze ook T-shirts, accessoires zoals sokken, en sporthorloges. En die laatste categorie, daar zitten een aantal uitzonderlijke modellen tussen.

De kleurrijke sporthorloges van Karhu staan niet alleen hartstikke sportief, ze helpen je ook nog eens betere resultaten te behalen. Met de Watch Instinct® Solar hoef je je nooit zorgen te maken over een lege batterij, want het horloge wordt opgeladen door de zon. Zo voelt ‘ie instinctief aan wanneer hij batterij nodig heeft, en begint hij te laden als je buiten bent.

De sporthorloges doen niet onder voor die van de populairste smart watch merken. Met Karhu’s sporthorloges krijg je namelijk ook gewoon meldingen vanaf je telefoon op je horloge binnen, en kun je sportapps aan je horloge toevoegen.


Sociale verantwoordelijkheid


Karhu gelooft er sterk in dat sport toegankelijk moet blijven voor iedereen, ongeacht je afkomst of etniciteit. Daarom hebben ze het “Winged Fists” initiatief opgericht, vernoemd naar de eerste Iers-Amerikaanse atletische club waar hardlopers van elke achtergrond welkom waren.

Samen met educatieve partners sponsort Karhu collegegeld en helpen ze studenten die het financieel moeilijk hebben, door hen bijvoorbeeld aan werkervaring te helpen. Het bijzondere is dat Karhu meer biedt dan uitsluitend financiële beurzen, en de studenten elke stap bijstaan zodat ze het beste uit zichzelf te kunnen halen.


Karhu bij Miinto


Bij Miinto zijn we er trots op dat we een innovatief merk als Karhu met zo’n bijzondere geschiedenis in ons aanbod op kunnen nemen. Karhu heeft prachtige items die als gegoten zitten, en door de uitgebreide collectie zit er voor ieder wat wils tussen.

Of je nu voor een stoer sporthorloge gaat om jouw resultaten een boost te geven, of juist voor een kleurrijke alledaagse sneaker. Maak je outfit af met een bijpassende trui of een sportief T-shirt, en je ziet eruit om door een sportief ringetje te halen!

Kies bijvoorbeeld voor de razend populaire Fusion 2.0 sneakers. Deze stoere schoen is gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals suède, en heeft reflecterende details zodat je ’s avonds opvalt. Ze komen in allerlei speelse kleurencombinaties, met uiteraard de wereldberoemde M op de zijkant gestikt. Zo voel jij je een echte mestari, een kampioen, in jouw nieuwe verse kicks!


Bestel jouw nieuwe items van Karhu bij Miinto


Of je nu voor een vers paar sneakers kiest, een sportieve top, of een innovatief sporthorloge. Bij Miinto kun je terecht voor een uitgebreide collectie sportieve items van Karhu. Gebruik de handige filters om snel te zoeken, zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je alleen de sneakers ziet de in jouw maat op voorraad zijn.

Kies je voor Karhu, dan kies je voor een sterk staaltje innovatie met een rijke geschiedenis. Vele Olympische medaillisten gingen je al voor, en laten we eerlijk wezen; als het goed genoeg is voor de “Flying Finns”, dan kun jij je vast ook uit de voeten met een paar sneakers van Karhu! Je bestelt ze gemakkelijk en snel, natuurlijk bij Miinto.

Verwijder alle filters

Karhu

pagina 1 van 2