's Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en gratis retournering
Lees hier meer over levering tijdens kersttijd
Mandje 0

Je winkelmandje is leeg

Menu
Gratis retourneren binnen 14 dagen

GRATIS VERZENDING VANAF €100

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Terug

Isabel Marant

Het modelabel Isabel Marant belichaamt de essentie van de Franse mode van deze eeuw. Als waardige erfgenaam van de stamboom van Coco Chanel, maakt ze echter ook gebruik van traditionele patronen. De breuklijn tussen het moderne en het traditionele loopt als een rode draad door het leven van naamgever en ontwerper Isabel Marant zelf.

Hoewel Marant vanaf haar geboorte werd ondergedompeld in de luxueuze modellenwereld, weigerde ze zich hier direct aan over te geven. In haar vroege jaren reisde ze de wereld rond en nam ze de inheemse culturen in zich op. Haar reis bracht haar door Azië en Afrika, waar ze geïnteresseerd raakte in lokale ambachten.

Bij haar terugkeer in Parijs besloot Marant de bovengenoemde stijlen in sieraden weer te geven: een insteek die goed aansloeg. Met de behaalde winsten bracht ze in 1989 haar eerste kledingcollectie uit. Marant was destijds nog maar 22 jaar oud, en werkte samen met haar moeder, een voormalig Duits model, die toentertijd ook leidinggaf aan het Elite modellenbureau. Het merk Twen, dat gespecialiseerd is in gebreide kleding en truien, komt voort uit hun samenwerking.

Voor normale, echte vrouwen die je zelf kent

In 1994 besloot Marant het op eigen houtje uit te gaan vinden, en creëerde ze haar eigen merk die haar naam droeg. Ze opende een atelier in Parijs en organiseerde een jaar later haar eerste modeshow, die plaatsvond op de binnenplaats van een kraakpand. In haar eerste modeshow laat Marant direct zien waar haar merk voor dient te staan. Ze weigert professionele modellen haar kleding te laten dragen en vraagt in plaats daarvan aan vrienden om hun eerste stappen op de geïmproviseerde catwalk te zetten.

Velen twijfelden toen aan de levensvatbaarheid van haar opstandige en uitdagende werk. De ‘sexy, agressieve vrouw’ waarvoor modeontwerper Tom Ford tegelijkertijd kleding ontwierp, deed vele modevolgers denken dat Marant’s werk van korte duur zou zijn. Isabel Marant koos namelijk voor een complete tegenhanger van Ford’s ideaal: een realistische prêt-à-porter. Het was juist haar bedoeling om ‘echte’ meisjes in hun dagelijks leven te kleden. Naar verluidt zou Marant de kledingstukken zelf uitvoerig dragen voor het op de markt werd gebracht.

Deze opvatting sloeg goed aan in Japan, waar Marant in 1998 begint met de verkoop van haar designs. Datzelfde jaar opende ze ook een eerste winkel in Parijs en presenteerde ze een collectie in samenwerking met La Redoute. Deze successen gaven haar voldoende vertrouwen om een jaar erop een budgetlijn te lanceren die ze Étoile noemde.

Elegant zonder gedoe, wie wil dat nou niet?

Isabel Marant begon erkend te worden als de architect van het moeiteloze chic. Als een merk dat voor meer dan mode staat, heeft het ook een levensfilosofie: er elegant uitzien, zonder moeite of kunstgrepen. Dit leidde tot het succes van onder andere Isabel Marant sneakers. De esthetiek van Isabel Marant wordt gedefinieerd als een eenvoudige maar uiterst verfijnde look.

In 2004 belandde Isabel Marant ook in de wereld van de kinderkleding. Het merk kreeg steeds meer voet aan de grond en werd in 2009 al gedragen op de rode lopers. Rachel Weisz koos een jurk van Isabel Marant voor de promotie van de film A Streetcar Named Desire. Verder kon je ook in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld Sienna Miller in een Marant outfit zien bij de première van G.I. Joe: De opkomst van Cobra.

Het internationale succes van Isabel Marant

Met de toegenomen bekendheid werden nieuwe mogelijkheden voor internationalisering geopend. In 2010 opende Isabel Marant winkels in het New Yorkse stadsdeel Soho en in Madrid.

Het stond daarom ook op de radar van de modemultinationals en in 2013 ondertekende het een overeenkomst met H&M. Deze samenwerking resulteerde in een herfst-wintercollectie die binnen enkele minuten uitverkocht was. Het succes van de online verkoop leidde zelfs tot een volledige crash van de website van de Zweedse keten. Het geheim van Isabel Marant is het verdedigen van het vakmanschap en de traditionele technieken ten koste van alles. Dit vertaalt zich voor haar in een nieuw concept: kleding-ecologie.

Filter

1001 resultaten

Pagina 1 van 11

Volgende

Pagina 1 van 11