Gratis verzending vanaf €50,- | Shop bij de beste zelfstandige kledingwinkels
Shop bij de beste zelfstandige kledingwinkels
Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EUR EN GRATIS RETOURNERING
Mandje
0

Je winkelmandje is leeg

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Filling Pieces

Filling Pieces is een Nederlands merk dat in 2009 door ontwerper Guillaume Philibert opgericht is in Amsterdam. Het merk staat vooral bekend om haar stijlvolle sneakers, maar produceert ook andere type schoenen, kleding en accessoires. De karakteristieke hedendaagse esthetiek weerspiegelt zich goed in alle producten van Filling Pieces. Het merk heeft het doel om het sportieve en elegante met elkaar samen te brengen.

Kleding en schoenen van Filling Pieces hebben als opvallende kenmerken een discreet kleurenpalet, een speling van texturen en contrasten, en het creatieve gebruik van details. Bij het laatste vallen vooral de geometrische elementen op. Het resultaat is een esthetiek dat balanceert tussen casual en luxe, geïnspireerd door de belangrijkste modetrends ter wereld, maar ook de te vinden mode in de straten van Amsterdam.

Tennisschoenen waren saai, totdat…

Philibert studeerde architectuur in 2009 toen hij het idee had om een belangrijk gat in de kledingmarkt te dichten: het aanbod van kwalitatief hoogwaardige tennisschoenen tegen een redelijke prijs. Hij zag dit als een kans om zijn eigen talent te verkennen en begon schoenmodellen te ontwerpen die zijn visie en persoonlijkheid zouden volgen. Het idee was om een unieke sneaker te creëren met kwaliteit en elegantie in het ontwerp, en dat tegelijkertijd modern, elegant en casual was.

Zo ontstond in 2009 de eerste Filling Pieces collectie. Ze bestond uit één model: de Low Top. Filling Pieces schoenen waren in eerste instantie alleen bedoeld voor vrienden en familie, maar bereikten ook snel al enkele winkels waar er direct succesvol op werd gereageerd. Door de afstand tussen streetwear en high fashion te verkleinen, was de Nederlandse ontwerper in staat zijn merk snel uit te breiden en te beginnen met het produceren van kleding en accessoires met dezelfde standaard van kwaliteit en smaak.

Iets meer dan 10 jaar na de oprichting, heeft Filling Pieces alle eigenschappen aangenomen van een wereldwijd merk, dat bekend staat om een coole sfeer en het comfort en de kwaliteit van haar unieke items. Sneakers zijn nog steeds het belangrijkste onderdeel van het merk, met de Low Tops als het meest vooraanstaande model. Echter concurreren de mannen- en vrouwencollecties ook telkens met elkaar voor de coolste en gekste designs. Philibert leidt nu als creatief directeur het merk, dat in meer dan 350 winkels wordt verkocht en in meer dan 40 landen wereldwijd aanwezig is.

Filling Pieces ziet de straat als jouw persoonlijke catwalk

De collecties van Filling Pieces zijn na al die jaren van succes trouw gebleven aan de gedachte om streetwear en catwalks samen te brengen met unieke, inventieve en eigentijdse ontwerpen. Bovendien behouden ze de belofte op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De productielijn bevindt zich in Europa, waar alle stukken met de hand gemaakt worden in Portugal, met behulp van de modernste Italiaanse grondstoffen. Invloeden op het design worden onder andere gehaald uit de straten van Amsterdam, maar het merk reist ook de wereld rond om de nieuwste trends in cultuur en stijl uit andere grote centra te verwerken en in te passen.

Filling Pieces maakt nog steeds de oorspronkelijke belofte waar: een combinatie van hoge kwaliteit en geavanceerd design tegen betaalbare prijzen, ver onder die van andere bekende merken in de casual chique lijn. Het merk biedt een unieke kans voor degenen die het beste in eigentijds design willen dragen.

Filter

55 resultaten

  • 1

Pagina 1 van 1

  • 1

Pagina 1 van 1