Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Gratis verzending vanaf 100€

Retourneren tot 15 januari

DRIES VAN NOTEN

Dries van Noten, het gerenommeerde Belgische modehuis, is welbekend bij menig modeliefhebber. Van Noten weet modeharten keer op keer te veroveren, en heeft een flinke naam voor zichzelf gemaakt binnen de modewereld. De kledingstukken zijn exclusief, stijlvol en van de beste materialen gemaakt. Wedden dat ook jouw modehart een sprongetje maakt bij het zien van de beeldschone collectie van Dries van Noten? Je ontdekt de mooiste items van Dries van Noten online bij Miinto.


Mode met de paplepel ingegoten


Dat Dries van Noten in de modewereld terecht is gekomen, dat is allerminst een verrassing. Dries groeide namelijk op in een Antwerpse kleermakersfamilie. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, waar hij Christine Mathys ontmoette. In 1985 richtte het duo samen het herenlabel Dries van Noten, en lanceerde ze een herencollectie.

Nog geen twee jaar later werd hier een vrouwenlijn aan toegevoegd, weer twee jaar later opende het kledingmerk zijn eigen winkel in de voormalige kledingwinkel Het Modepaleis. Internationaal gingen de zaken ook goed; begin jaren 90 opende Dries van Noten winkels in Parijs en Milaan.

Inmiddels is Dries van Noten een wereldberoemde naam binnen het modelandschap. Ondanks dat een meerderheidsbelang van het kledingmerk in 2018 aan Spaans modeconglomeraat Puig werd verkocht, speelt Dries zelf nog altijd een grote rol binnen het merk.


Kleding vertelt een verhaal


Dries ziet kledingstukken als kleine onderdelen van een groter verhaal. Als eerste verteld volgens de visie voor een bepaalde collectie volgens een modeontwerper, maar ook door de drager zelf die zijn of haar unieke stijl met het kledingstuk uit. Van Noten creëert kledingstukken die functioneel zijn, maar ook een balans tussen schoonheid en vakmanschap uitstralen.

Zijn inspiratie komt op allerlei verschillende manieren. Van een wandeling door zijn tuin, tot de ontdekking van een schilderij, of zelfs het leven van een bepaalde artiest. Deze veelzijdigheid aan inspiratie vind je binnen zijn collecties terug: zo is er bijvoorbeeld geen enkele kleur of stof die Dries nooit in zijn collectie op zou nemen.


Een bonte maar briljante verzameling


Net zo veelzijdig als de inspiratie en visie van Dries Van Noten, zijn de kledingstukken die zijn collecties sieren. Een tikkeltje rebels schuwt Dries geen enkele combinatie. Wat overblijft is een bonte verzameling vol briljante kledingstukken, elk bedachtzaam ontworpen en geproduceerd door het gerenommeerde Belgische modehuis.

Kleurrijk, stijlvol en exclusief kenmerken de collecties. Werp een blik op het aanbod, en de kans is groot dat je ineens zin krijgt om je op te dirken. Wat wil je ook, met zulke exclusieve kledingstukken. Die verdienen de aandacht en de spotlights! Heb je een bijzondere gelegenheid voor de boeg? Of ben je een heuse verzamelaar in wil je jouw bijzondere collectie nóg bijzonderder maken? Duik de collectie van Dries van Noten in en je vindt geheid exclusieve exemplaren waar je op slag verliefd op wordt.


Dries van Noten bij Miinto


Zo’n exclusief merk met een enorme collectie in al zijn glorie online voor het oprapen. En soms zelfs tegen gereduceerd tarief! Benieuwd hoe dat nu eigenlijk zit? Mooi. Wij leggen het je namelijk graag uit.

Miinto is in 2009 opgericht door voormalige klasgenoten Mike Radoor en Konrad Kierklo. De twee geloven er heilig in dat individualisme gevierd moet worden. En hoe kun je dat nou beter doen, dan door je unieke zelf te uiten middels de mooiste kledingstukken? Het wordt echter een lastig verhaal als je in een klein, afgelegen dorp woont, zoals het geval was bij Mike en Konrad.

In plaats van bij de pakken neer te zitten, stroopte het ondernemende duo de mouwen op. Werk aan de winkel! De twee richtte Miinto op met als doel als schakel te fungeren tussen exclusieve boetieks en modeliefhebbers. Want in plaats van allerlei verschillende merken te vragen om extra productie, maakte ze liever gebruik van wat er al is.

Het is geen geheim: binnen Europa barst het van de exclusieve boetieks. Met een prestigieuze modestad in haast elk land, zetten we qua stijl en kleding ons beste beentje voor, hier in Europa. Dit soort exclusieve adresjes spenderen vaak enorm veel tijd aan het zorgvuldig samenstellen van collecties. Je vindt er de allermooiste merken. Maar met zo’n druk schema, blijft er maar weinig tijd over om een digitale aanwezigheid op te bouwen. Dat is waar Miinto in het plaatje past.

Miinto vertrouwt er volledig op dat de exclusieve boetieks waar we mee samenwerken de mooiste collecties in de wacht weet te slepen. De boetieks houden dan ook zelf de touwtjes in handen. Zo komt het dus, dat Miinto vol staat met exclusieve mode. Boetieks hanteren zelf hun collecties, maar ook hun uitverkoop. Zo komt het dus dat je soms bij een bepaald item ziet staan dat er nog maar eentje over is, of dat een bepaald item tegen gereduceerd tarief wordt aangeboden.


De kunstwerkjes van Dries van Noten binnen enkele kliks in huis


Modeverzamelaars en designliefhebbers kunnen hun hart ophalen binnen de fantastische collecties van Dries van Noten, zoveel is inmiddels duidelijk. Maar nu je de kunstwerkjes ook nog eens heel gemakkelijk in huis kunt halen, wordt het al helemaal een feestje! De exclusieve items van het Belgische modehuis vind je namelijk gewoon online, bij Miinto.

Je kunt natuurlijk gebruikmaken van onze handige filters. Stel bijvoorbeeld je eigen maat in, om te voorkomen dat je stapelverliefd wordt op een item die niet meer in jouw maat beschikbaar is. Maar laten we eerlijk wezen: de volledige collectie van Dries van Noten verdient wat ons betreft je onverdeelde aandacht. En weet dat het aanbod bij Miinto continu groeit en verandert. Wat je vandaag niet kunt vinden, kan er binnenkort zomaar ineens weer zijn!

Kies voor een beeldschone avondjurk, een kleurrijke pantalon, of een fonkelend sieraad van het Belgische modehuis, en haal het prestigieuze item binnen enkele kliks bij jou in huis. Vergeet niet om een kijkje bij de sale te nemen. Wie weet loop je een buitenkansje tegen het lijf en vind je de perfecte aanvulling op jouw garderobe tegen gereduceerd tarief.

Je bestelt de kunstwerkjes van Dries van Noten gemakkelijk en snel, online bij Miinto.

Verwijder alle filters

Dries Van Noten

pagina 1 van 6

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op €100,- shoptegoed.

Je accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.