Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

COMME DES GARÇONS

De Japanse moderebel Rei Kawakubo is de persoon achter Comme des Garçons. Wat misschien wel grappig is om te weten is het feit dat Comme des Garçons begonnen is als een bijbaantje in Tokyo in de zestiger jaren. Kawakubo maakte kostuums voor stylingopdrachten. Inmiddels is dat bijbaantje uitgegroeid tot een mode-imperium. Het hoge avant-garde gehalte zijn kenmerken van de vroege collecties van Comme des Garçons. De nieuwere collecties hebben af en toe een verrassingselement en zijn iets meer mainstream.


Meer over de geschiedenis van Comme des Garçons


Dit Japans modelabel is opgericht in 1969 en zowel prominent aanwezig in Place Vendôme in Parijs, en Tokio. Natuurlijk is en blijft Parijs de belangrijkste stad voor het merk, want ze tonen de belangrijkste collecties tijdens de Paris Men's Fashion Week en Paris Fashion Week. Het merk heette Komu de Gyaruson in het Japans, wat in het Frans vertaalde naar Comme des Garçons. In het Nederlands (vrij vertaald) betekent het ‘zoals jongens.’ De inspiratie voor deze naam komt uit een lied van 1962 van Francoise Hardy.

De flagship winkel van Comme des Garçons vinden we in de high fashion-wijk van Tokio – Aoyama. Er zijn een aantal conceptstores in Fukuoka, Osaka, Kyoto en Tokio. De meer traditionele winkels zien we over de hele wereld terug.


De kleding van Comme des Garçons


In de jaren 80 was het merk vooral geassocieerd met een 'punk'-georiënteerde stijl. Tot de jaren '90 ging het merk door met produceren van ongebruikelijke stijlen. Iets waar misschien de modeliefhebbers op zaten te wachten maar de ‘experts’ een absolute hekel aan hadden. In 2004 introduceerde het bedrijf de Comme des Garçons Shirt en Homme des Garçons Deux collecties. Deze collecties werden volledig met de hand gemaakt. Dat zorgt wel voor een hogere prijs, maar ook een langere levensduur.


De collectie T-shirts en Play


De Comme des Garçons T-shirts zijn immens populair. Ze gaan bijzonder lang mee omdat ze van extreem hoge kwaliteit zijn. Hoewel de T-shirts eenvoudig zijn blijven het wel modieuze shirts. Hierdoor maakt het bijna niet uit wel artikel of merk je draagt, het matcht bijna altijd wel.

Daarnaast is er ook de Comme des Garçons Play collectie. Dit is de luxe, casual lijn en enorm bekend vanwege het hartvormige logo met twee ogen. Als we deze vergelijken met de andere lijnen van het bedrijf dan is dit zeker de meer toegankelijke variatie. Het is de meest populaire kledinglijn van Comme des Garçons en richt zich vooral op jongeren.


Comme des Garçons koop je bij Miinto


Ben jij op zoek naar de nieuwste Comme des Garçons collectie of misschien een van de klassiekers? Dan zit je bij Miinto altijd goed. Daarnaast betaal je natuurlijk altijd genoeg voor een designer product, maar weet je ook zeker dat je bij ons niet te veel hoeft te betalen. Dus dan kun ook jij een handgemaakt Comme des Garçons artikel bezitten. Dus als jij morgen nog jouw Comme des Garçons in huis wilt hebben, zorg er dan voor dat je snel besteld!

Verwijder alle filters

Comme des Garçons

pagina 1 van 20

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op €100,- shoptegoed.

Je accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.