's Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 50€ en gratis retournering
Lees hier over bezorging tijdens de feestdagen
Mandje 0

Je winkelmandje is leeg

Menu
GRATIS VERZENDING VANAF 50€ EN GRATIS RETOURNERING

GRATIS VERZENDING VANAF €50

GRATIS RETOURNEREN BINNEN 14 DAGEN

Back

Canada Goose

Canada Goose, ontstaan in een klein magazijn in Toronto in 1957, is vandaag de dag een van de meest toonaangevende fabrikanten van luxe kleding. Het bedrijf is gespecialiseerd in kleding voor koud weer en produceert alles van hoge standaard jassen en parka's tot accessoires zoals mutsen en handschoenen, die in winkels over de hele wereld worden verkocht.

Oorspronkelijk geproduceerd voor de lage temperaturen en barre omstandigheden tijdens het Canadese winterseizoen, kweekten de Canada Goose jassen en Parka’s ook steeds meer interesse voor de internationale mode-consument. Vandaag de dag is het merk trendy in heel de wereld, en heeft het winkels in Canada, de VS, Europa en Azië.

Crossend door de sneeuw, in weer en wind

Het bedrijf is in de jaren vijftig opgericht door Sam Tick onder de naam Metro Sportswear Ltd. In eerste instantie, als antwoord op de lokale behoeften, begon Tick met de productie van wollen vesten, regenjassen en beschermende accessoires voor het berijden van sneeuwscooters. In 1972 kwam de schoonzoon van Tick, David Reiss, bij het bedrijf. Hij leidde een fase van grote productiegroei. Metro begon met de productie van aangepaste jassen en parka's voor zwaar buitengebruik om te voldoen aan een groeiend aantal bestellingen van politiedepartementen, reddingsdiensten en milieubeschermingsinstanties. Met de uitvinding van een speciale vulmachine, was Metro in staat om verschillende kwaliteitsonderdelen te produceren die de consument beschermde tegen de kou.

Met deze innovatie verwierf het bedrijf tussen de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw steeds meer bekendheid in de productie van kou-werende kleding. Als gevolg daarvan verscheen het label Snow Goose, dat later Canada Goose zou worden. De naamsverandering vond al plaats in de jaren negentig van de vorige eeuw, toen het bedrijf zijn intrede deed in Europa. Omdat er al een merk bestond met de naam Snow Goose, was verandering onvermijdelijk. De gekozen nieuwe naam weerspiegelt echter de intentie om de band van het bedrijf met zijn ‘Made in Canada’ oorsprong te behouden.

De natuur doet ertoe voor Canada Goose

In de laatste decennia van de 20e eeuw gingen de toenemende verkopen van het bedrijf gepaard met een groeiende waardering van het merk: het merk werd een symbool voor kleding van hoge kwaliteit voor koude omgevingen en extreme weersomstandigheden. De sterke band van het bedrijf met de natuur heeft ertoe geleid dat het bedrijf in toenemende mate milieubeschermende acties ondersteunt. Deze omvatten niet alleen de bescherming van bedreigde diersoorten zoals de Canadese ijsberen, maar ook steun aan lokale inheemse gemeenschappen en conservering van hun traditionele band met de natuur.

Klauterend op een berg of trekkend door de jungle

Canada Goose blijft zich vandaag de dag richten op innovatie en de kwaliteit van kleding voor koud weer. Het lanceert daarom niet alleen nieuwe kledingstukken voor het dagelijks omgaan met extreem lage temperaturen, maar begeeft zich ook in een ander segment, door het produceren van lichtergewicht producten die gedragen kunnen worden in verschillende klimaten en geschikt zijn voor activiteiten met een hoge intensiteit.

Tegelijkertijd biedt het merk een hoge mate van design en verfijning. Zo zijn haar stukken niet alleen aantrekkelijk geworden voor degenen die in de kou moeten werken, maar ook voor iedereen die ook graag in extreme kou er stijlvol uit wil blijven zien. Met deze insteek heeft Canada Goose niet alleen in Canada maar ook in de Verenigde Staten, Engeland, Scandinavië en China een grote hoeveelheid volgers aangetrokken.

Filter

339 resultaten

  • 1
  • 2
  • 4

Pagina 1 van 4

Volgende
  • 1
  • 2
  • 4

Pagina 1 van 4