Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

CANADA GOOSE

Canada Goose, ontstaan in een klein magazijn in Toronto in 1957, is vandaag de dag een van de meest toonaangevende fabrikanten van luxe kleding. Het bedrijf is gespecialiseerd in kleding voor koud weer en produceert alles van hoge standaard jassen en parka's tot accessoires zoals mutsen en handschoenen, die in winkels over de hele wereld worden verkocht.

Oorspronkelijk geproduceerd voor de lage temperaturen en barre omstandigheden tijdens het Canadese winterseizoen, kweekten de Canada Goose jassen en Parka’s ook steeds meer interesse voor de internationale mode-consument. Vandaag de dag is het merk trendy in heel de wereld, en heeft het winkels in Canada, de VS, Europa en Azië.


Crossend door de sneeuw, in weer en wind


Het bedrijf is in de jaren vijftig opgericht door Sam Tick onder de naam Metro Sportswear Ltd. In eerste instantie, als antwoord op de lokale behoeften, begon Tick met de productie van wollen vesten, regenjassen en beschermende accessoires voor het berijden van sneeuwscooters. In 1972 kwam de schoonzoon van Tick, David Reiss, bij het bedrijf. Hij leidde een fase van grote productiegroei. Metro begon met de productie van aangepaste jassen en parka's voor zwaar buitengebruik om te voldoen aan een groeiend aantal bestellingen van politiedepartementen, reddingsdiensten en milieubeschermingsinstanties. Met de uitvinding van een speciale vulmachine, was Metro in staat om verschillende kwaliteitsonderdelen te produceren die de consument beschermde tegen de kou.

Met deze innovatie verwierf het bedrijf tussen de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw steeds meer bekendheid in de productie van kou-werende kleding. Als gevolg daarvan verscheen het label Snow Goose, dat later Canada Goose zou worden. De naamsverandering vond al plaats in de jaren negentig van de vorige eeuw, toen het bedrijf zijn intrede deed in Europa. Omdat er al een merk bestond met de naam Snow Goose, was verandering onvermijdelijk. De gekozen nieuwe naam weerspiegelt echter de intentie om de band van het bedrijf met zijn ‘Made in Canada’ oorsprong te behouden.


De natuur doet ertoe voor Canada Goose


In de laatste decennia van de 20e eeuw gingen de toenemende verkopen van het bedrijf gepaard met een groeiende waardering van het merk: het merk werd een symbool voor kleding van hoge kwaliteit voor koude omgevingen en extreme weersomstandigheden. De sterke band van het bedrijf met de natuur heeft ertoe geleid dat het bedrijf in toenemende mate milieubeschermende acties ondersteunt. Deze omvatten niet alleen de bescherming van bedreigde diersoorten zoals de Canadese ijsberen, maar ook steun aan lokale inheemse gemeenschappen en conservering van hun traditionele band met de natuur.


Klauterend op een berg of trekkend door de jungle


Canada Goose blijft zich vandaag de dag richten op innovatie en de kwaliteit van kleding voor koud weer. Het lanceert daarom niet alleen nieuwe kledingstukken voor het dagelijks omgaan met extreem lage temperaturen, maar begeeft zich ook in een ander segment, door het produceren van lichtergewicht producten die gedragen kunnen worden in verschillende klimaten en geschikt zijn voor activiteiten met een hoge intensiteit.

Tegelijkertijd biedt het merk een hoge mate van design en verfijning. Zo zijn haar stukken niet alleen aantrekkelijk geworden voor degenen die in de kou moeten werken, maar ook voor iedereen die ook graag in extreme kou er stijlvol uit wil blijven zien. Met deze insteek heeft Canada Goose niet alleen in Canada maar ook in de Verenigde Staten, Engeland, Scandinavië en China een grote hoeveelheid volgers aangetrokken.


De parka’s van Canada Goose


Het merk Canada Goose staat natuurlijk voornamelijk bekend om de parka’s. Zodra het kwik flink daalt, is een parka van Canada Goose je beste vriend. De jassen beschermen dragers zelfs op de koudste dagen. Voor de echte koukleumen onder ons kun je er een paar handschoenen van Canada Goose bij aanschaffen, zodat je geheel voorbereid de dalende temperaturen kunt trotseren.

De jassen van Canada Goose zijn gevuld met veren en dons, en bieden daardoor de ultieme bescherming in winterse weersomstandigheden. Zo zetten ze hun leus kracht bij; “keep the planet cold and the people on it warm” is tevens een verwijzing naar de bijdrage aan een duurzame toekomst.

Eerder in 2022 lanceerde het merk zijn meest duurzame parka tot nu toe. Eentje waarvoor tijdens het productieproces 30% minder koolstof wordt verbruikt en 65% minder water nodig is in vergelijking met de huidige parka. Als klap op de vuurpijl kondigde het merk recent aan volledig bontvrij te gaan. Dit alles om hun doel te halen; in 2025 wil het merk een netto-uitstoot van nul CO2 hebben.


Duurzaamheid bij Miinto


Een merk met een fantastisch duurzaamheidsbeleid, dat past natuurlijk perfect bij ons. Bij Miinto willen we namelijk modeliefhebbers van over de hele wereld voorzien van de allerbeste items. Dit zit ‘m niet alleen in de kwaliteit van het materiaal, maar ook de duurzaamheid van de productie speelt hierin een rol. We zijn ons er namelijk maar al te goed van bewust dat de kledingindustrie een enorme impact heeft op het milieu. Hoe langer jij dus met een hoogwaardig kledingstuk vooruit kunt, hoe beter!

Dat is niet het enige. Bij Miinto hopen we daarnaast een stokje tegen overproductie te steken door onze unieke manier van handelen. Zo hebben we bijvoorbeeld geen warenhuizen, en is geen enkel kledingstuk dat je op onze website ziet van ons. Elk item komt uit ons uitgebreid netwerk aan partners. We selecteren zorgvuldig de beste boetieks in Europa, om zo een divers en hoogwaardig aanbod te creëren. Eentje waar je met elke kledingstijl een bijpassend item kunt vinden, maar ook eentje waar je met een gerust hart kunt shoppen.

Omdat we zelf geen warenhuizen hebben, hoeven boetieks ons geen voorraad toe te sturen, en hoeven ze dus geen extra productie bij kledingmerken aan te vragen. Al het aanbod dat je op Miinto ziet staan, is dus ook daadwerkelijk op voorraad bij één van onze partnerboetieks. Dit steekt niet alleen een stokje voor overproductie, maar zorgt er ook voor dat dat ene kledingstuk waar je op slag verliefd op bent geworden, razendsnel bij je in huis is.


Bestel Canada Goose bij Miinto


Canada Goose is al jaren de favoriet om je tegen allerlei weersomstandigheden te beschermen. Bij Miinto vind je een uitgebreid assortiment aan Canada Goose items, zoals zo’n prachtige parka, bijvoorbeeld. Bestel ‘m vandaag nog, en voordat je het weet zit je er warmpjes bij in je nieuwe aanwinst!

Verwijder alle filters

Canada Goose

pagina 1 van 7