Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf 100€ en Verlengde retour tot en met 15 Januari 2024

Gratis verzending vanaf 100€

Retourneren tot 15 januari

DITA

Stijlpunten pakken met de zon op je snoet? Dan moet je bij DITA zijn! Type schoenmaker blijf bij je leest, maar dan zonnebrillenmaker. DITA maakt namelijk al ruim 25 jaar de mooiste monturen. Met ongeëvenaarde kwaliteit; een enkel montuur kost maanden om te produceren. De monturen zijn geïnspireerd op retro modellen, en gemaakt met de hoogste standaarden in vakmanschap en materiaal. Ontdek het ruime assortiment DITA brillen voor mannen en vrouwen online bij Miinto.


Zonnebrillen met een cultaanhang


Even terug naar het begin; men neme twee vrienden sinds kindertijd, de Zuid Californische surfing scene, en een flinke passie voor fotografie en ontwerp. Dat is hoe het verhaal van de mannen achter DITA, Jeff Solorio en John Juniper, begon. Het is niet het enige merk dat geïnspireerd raakte door de surfcultuur in Californië. Denk aan Stüssy en Vans. Maar waar DITA het even anders aanpakt, is dat ze zich uitsluitend over brillen bekommeren.

Jeff en John bevonden zich in de vroege surfcultuur in Californië, en wilde meedoen met de nieuwe hype van sportkleding om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Dus ontwierpen ze een collectie sportieve zonnebrillen, welke meteen door een van de beste concept winkels werd ingekocht.

Die eerste collectie kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Het duo speurde vintage winkels af op zoek naar retro monturen uit de jaren 50 en 60. Op deze monturen baseerde ze de zonnebrillen waar DITA’s eerste collectie uit bestond.

Gelukkig is het lang niet bij die ene collectie gebleven, en is DITA inmiddels een gerenommeerd brillenmerk gevierd door beroemdheden, atleten en muzikanten. De prachtige accessoires van het merk weten keer op keer prijzen in de wacht te slepen, dus kunnen we met recht zeggen dat DITA een van de beste brillenmerken ter wereld is.


Met precisie gemaakt in Japan


Elke zonnebril van DITA wordt gemaakt in Japan. Omdat de details van een zonnebril van DITA extreme precisie vergt, en dat oog voor detail en kwaliteitsniveau is te vinden in Japan. Vanwege de hoge standaarden die DITA stelt, kost het soms maanden om een enkel frame te produceren.

Het productieproces van een enkel montuur is een complex proces dat uit maar liefst 320 stappen bestaat. In totaal duurt het vanaf het ontwerp in Los Angeles tot de finishing touches in Japan zo’n 8 maanden voordat een DITA bril klaar is voor gebruik.

Wie al even gespiekt heeft tussen het aanbod ziet dat een bril van DITA best een investering is. Nu weet je dus waarom. Zo’n bril is geperfectioneerd tot in de allerkleinste details, waardoor je een luxe montuur hebt van de allerbeste materialen.

Zo gebruikt DITA bijvoorbeeld de hoogste graad titanium, wat dun, duurzaam en flexibel is. Het is bovendien een stuk lichter dan staal. Sommige monturen hebben zelfs 18-karaats goud. Daarnaast worden alle glazen afgemaakt met een antireflectie finishing, waardoor je ogen nog beter beschermd zijn tegen flitsen. Nu begrijp je vast waarom het zo’n geliefd merk is onder beroemdheden die flitsende paparazzi moeten confronteren!


Het subtiele logo


Misschien is het je al opgevallen, maar DITA pakt het net even anders aan wanneer het op het logo aankomt. Waar de meeste zonnebrillenmerken zo groot mogelijk monogrammen of complete logo’s op de oortjes van je bril of naast je glazen zetten, doet DITA dat niet. Het logo is slechts subtiel op de monturen aanwezig, je moet er echt even naar zoeken wil je ‘m spotten.

Die bewuste keuze is gemaakt om het ontwerp van de montuur voor zich te laten spreken. Zodat je de brillen herkent aan stijl en kwaliteit, en niet per se aan het merk DITA. Op deze manier kun je de zonnebril bij alles dragen en uit je daarmee je liefde voor de stijl zonnebril, in plaats van voor het merk DITA.


Met of zonder getinte glazen


DITA produceerde uitsluitend zonnebrillen in de eerste 10 jaar, maar begon in 2006 ook met het produceren van normale brillen. Met dezelfde uiterste precisie en hoge standaarden, maar dan zonder getint glas. Kun je er dus binnen of op koudere dagen net zo stijlvol uitzien als wanneer het zonnetje schijnt.

Heb je al een flinke collectie zonnebrillen in huis? Of wil je juist een normale bril en zonnebril in dezelfde stijl? Ook dan kun je dus bij de exclusieve collectie van DITA terecht.


De uitgebreide collectie DITA bij Miinto


Zo’n exclusief merk, die gaat natuurlijk niet onopgemerkt aan de beste modeboetieks van Europa voorbij. En laat Miinto daar nu net mee samenwerken! Doordat Miinto niet zomaar een online winkel is, maar uit een collectief tussen de exclusiefste modeboetieks van Europa bestaat, hebben we een aardige collectie aan DITA-monturen voor je in het verschiet.

Dat zit zo: in plaats van merken te vragen om extra te produceren speciaal voor ons, om het vervolgens in warenhuizen op te slaan tot iemand het koopt, maken we liever gebruik van bestaand aanbod.

Het idee achter Miinto ontstond in 2009, toen voormalige klasgenoten Konrad Kierklo en Mike Radoor vonden dat het gemakkelijker moest zijn om toegang te krijgen tot exclusieve kledingstukken en accessoires. Het ondernemende duo richtte een digitaal platform op, en nodigde exclusieve boetieks uit achter de schermen. Door ze direct toegang te geven tot Miinto, kunnen ze gemakkelijk hun zorgvuldig uitgekozen aanbod tentoonstellen aan een enorm digitaal publiek. Het runnen van een fysieke winkel, daar gaat immers tijd en moeite genoeg in zitten.

Zo komt het dat we een steeds veranderend en groeiend aanbod vol exclusieve merken zoals DITA kunnen presenteren aan modeliefhebbers zoals jij!


Een exclusieve DITA-bril binnen enkele kliks in huis


Maak een waar modestatement, en haal een exclusief montuur van DITA bij jou in huis. Miinto heeft een uitgebreide collectie voor je in petto, waar je geheid een passend model tussen gaat vinden. Kies uit de populairste merken, of spit het aanbod door tegen gereduceerd tarief. Bij Miinto vind je namelijk regelmatig buitenkansjes, zoals een zonnebril van DITA met korting!

Je nieuwe favoriete zonnebril of normale bril van het prestigieuze merk DITA heb je binnen enkele kliks geregeld. Bestel hem gemakkelijk en snel, gewoon bij Miinto.

Verwijder alle filters

Dita

pagina 1 van 6

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op €100,- shoptegoed.

Je accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.