Bloggers Fashion Inspiration Lifestyle Travel Trends Women

Styliste en influencer: een kijkje in het leven van Lonneke

Hallo allemaal, ik ben Lonneke Nooteboom, al meer dan 20 jaar styliste en founder van online mode en lifestyle platform www.stylemyday.nl + www.styelmyday.be en actief op Instagram met @lonnekenooteboom. Hoe alles zover gekomen is, schrijf ik hieronder in deze gastblog voor Miinto.nl!

LIEFDE VOOR MODE

Mijn liefde voor mode zat er al vroeg in. Ik heb herinneringen vanaf dat ik 3 jaar was inclusief foto’s waarop ik me continue verkleedde! Ik zag mezelf dus al vroeg iets doen in de mode. Ik ging op de lagere school al modeshows organiseren en werkte zelf regelmatig als model vanaf mijn 15e. Omdat ik al zo vroeg wist dat mode in mijn bloed zat ben ik na mijn middelbare school Mode & Textiel gaan studeren aan De Maere in Enschede en kwam ik via een aantal omwegen uiteindelijk dan ook op de plek waar ik wilde zijn: modecollecties samenstellen, mensen stylingadvies geven en wardrobe-updates doen bij een vaste klantenkring.

CARRIÈRE IN DE MODE

Jaren was ik verantwoordelijk voor de nieuwste modecollecties die onder private label werden geproduceerd voor o.a. Zara, Mango en andere grote Europese multinationals en omdat ik al die jaren zo kort op de nieuwste trends heb gezeten, is het spotten van trends voor mij een tweede natuur geworden. Het was één van mijn collega-stylisten die me op het idee bracht om een Facebookpagina te starten: “Dan kan jij je inspiratie kwijt, en krijgen andere vrouwen ideeën wat ze kunnen dragen om er net zo up-to-date bij te lopen als jij”, hoorde ik van haar. Ik twijfelde eerst wel want ik dacht: “wie zit er nou op mij te wachten?”. Maar dat bleken toch best veel vrouwen te zijn en binnen een paar maanden volgden meer dan 10.000 vrouwen mijn pagina, die ik al vanaf het begin Style My Day noemde. Ik besloot er een blog bij te beginnen om nog meer ruimte te hebben om te schrijven over trends, shopping-routes en alles wat mij inspireerde om te delen op modegebied! Na een half jaar kwam daar Instagram bij om het bereik op social media compleet te maken!

Na 7 jaar is Style My Day uitgegroeid als 1 van de allergrootste mode & lifestyle platforms in Nederland en België, doe ik styling voor bekende Nederlanders zoals Marco & Leontine Borsato en John Ewbank en Kelly Weekers, schrijf ik voor een aantal bladen zoals Talkies Magazine en schuif ik regelmatig bij RTL4 aan als mode-expert. Ik geef masterclasses en styling workshops en werk dus ook als mode influencer. Al met al een divers en extreem druk bedrijf waar ik heel hard voor gewerkt heb en waar ik heel gelukkig van word. Ik heb een gezin met hele leuke man en 3 kinderen en woon ook nog eens in België dus regelmatig is het een hele uitdaging om alles goed gepland te krijgen.

MIJN PERSOONLIJKE STIJL

Mijn stijl zou ik omschrijven als vrouwelijk, stijlvol en nonchalant en met een Franse eigen slag erin. Ik draag graag designer items maar combineer deze het liefst met items van o.a. Topshop, H&M of ZARA. Ik ben ook gék op vintage items; daar stijl ik mijn look meestal mee af. Daarom ben ik dol op de stijl van bijvoorbeeld Parisienne Caroline de Maigret, nonchalant maar toch altijd stijlvol en chic. Ze draagt vrijwel alleen basis-items van mooie kwaliteit en is goed in het combineren hiervan.

INSPIRATIE

Mijn inspiratie haal ik uit alles wat er om me heen gebeurt, mensen die ik ontmoet, plekken waar ik kom, restaurants waar ik eet, op straat… dit kan van alles zijn. Ik heb 15 jaar lang kort op de markt trends moeten signaleren omdat ik collecties ontwierp voor de grootwinkelbedrijven dus het zit in mijn bloed. Ik heb geen trendboek of iets nodig om inspiratie te krijgen, dat komt dagelijks onverwachts bij me binnen, dat filter ik en daar komt mijn stijl en smaak uit!

DROOMJOB

Styliste zijn is mijn ultieme droomjob. Ik heb de afgelopen jaren zoveel mooie en leuke dingen mogen meemaken dat het teveel is om op te noemen! Een voorbeeld is mijn debuut als stylist bij RTL4 Koffietijd. Dit was een super spannend maar ook cool moment. Maar ook de eerste keer op een podium, de allereerste keer in een magazine en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan! De combinatie van mensen mogen kleden, workshops geven, events presenteren en andere vrouwen mogen inspireren is waanzinnig. Ik ben blij dat ik dit werk mag doen.

LONNEKE ALS MAMA

Ik heb 3 fantastische jongens (19, 17, 12 jaar) die ieder op hun eigen manier hun aandacht nodig hebben. Wij zijn een heel hecht gezin, ook al zijn we allemaal weleens heel druk, uiteindelijk redden we het samen. Ik ben een moeder die van gezelligheid houdt maar ook heel duidelijk is in wat er moet gebeuren en dat we elkaar moeten helpen waar nodig. Mijn kinderen mogen in principe veel maar als er maar overlegd en gecommuniceerd wordt. En ik hou van eerlijkheid! Dat staat voor alles! Ik werk hard en veel, maar probeer het altijd goed te combineren met mijn man en kids. Ik wil bijvoorbeeld altijd op woensdagmiddag thuis zijn als de jongste eerder klaar is op school. Ook sta ik elke zaterdag, net zoals veel andere moeders, te supporteren bij de hockeywedstrijden van de jongens. Het is soms best lastig met 3 puberende jongens en mijn mega drukke schema, maar mijn kinderen gaan voor alles! Ik support ze ook ontzettend in alles en vindt het belangrijk om te laten zien dat je overal hard voor moet werken om iets te bereiken in het leven.

TOEKOMSTBEELD ALS STYLISTE EN INFLUENCER

Dat nóg meer Nederlandse en Belgische vrouwen geïnspireerd raken door mij als styliste en Instagram influencer. Ik ben per 1 februari als gezicht uit mijn website Style My Day gestapt omdat ik het te druk had met mijn styling-werkzaamheden en Instagram én omdat het na 7 jaar gas geven tijd werd om meer tijd te maken voor andere belangrijke dingen. Style My Day is nog steeds mijn site & bedrijf maar mijn rechterhand Roos heeft nu de dagelijkse leiding over de website. Ik concentreer me naast styling op Instagram campagnes en styling-samenwerkingen en daarmee heb ik het mega druk! Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze! Maar mijn allergrootste wens is dat ik mijn werk, waar ik veel van hou, in de toekomst net zo goed kan combineren met mijn gezin als nu. Want mijn gezin staat voor mij altijd op nummer 1!

MIJN BELANGRIJKSTE CARRIÈRE LES

Dream BIG, volg je dromen en gá er ook voor! Blijf niet zitten maar sta op en ga doen waar jij van droomt en gelukkig van wordt. Je leeft één keer en hebt één kans om gas te geven, hoe eng het allemaal ook is! Je wilt toch niet straks als je oud bent, terugkijken en denken: HAD IK HET MAAR GEDAAN? Durf te falen; het ergste wat er kan gebeuren is dat het niet lukt, maar dan kan je wél zeggen dat je het hebt geprobeerd en dat kan niet iedereen zeggen. Doe maar: je krijg er geen spijt én een positieve vibe van. En dat is het allerfijnste gevoel!

Liefs Lonneke

xx

You Might Also Like