Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Makkelijk retourneren binnen 14 dagen

Werelds beste modeboetieks op één plek I Gratis verzending vanaf €100 en makkelijk retourneren

Gratis verzending vanaf 100€

Probleemloos retourneren binnen 14 dagen

JEANS VOOR HEREN

Wanneer we het hebben over de spijkerbroek voor mannen dan is er bijna geen enkel artikel dat zoveel verschillende opties biedt. Maar waar komt de spijkerbroek vandaan en wat moeten we als mannen weten als het gaat om de juiste spijkerbroek?


De geschiedenis van de spijkerbroek 


De eerste spijkerbroek is ontstaan in Amerika in de tweede helft van de 19e eeuw. In tegenstelling tot hoe we de spijkerbroek tegenwoordig zien was het op dat moment geen fashion statement. Mensen keken totaal niet naar het model van de spijkerbroek. Waar wij tegenwoordig de broek een beetje kapot maken omdat het een hippe trend is gebeurde dat vroeger vanwege het harde werken.

In de 19e verhuisden veel Europeanen naar de Verenigde Staten. Mooi natuurlijk, maar een van de meest invloedrijke immigranten waren de gebroeders Strauss. Ze maakten canvas broeken voor de mijnwerkers die hard in de mijnen aan het werk waren. En zoals je misschien wel kunt indenken hadden ze wel goede en sterke werkkleding. Canvas maakte plaats voor een steviger katoen soort uit de Zuid-Frankrijk. 

De broeken werden enorm populair, maar helaas scheurden de zakken nogal snel uit. Er zat dus nogal een zwakke plek in het design. Door een platgeslagen koperen spijker te gebruiken zorgden Jacob Davis en Levi Strauss ervoor dat de broek op de juiste manier kon worden verstevigd. De allereerste spijkerbroek een feit wanneer er een patent werd aangevraagd op 20 mei 1873. 


De nieuwe hype – skinny jeans


Tegenwoordig zien we ook steeds meer mannen met de skinny jeans. Daar waar eerder een spijkerbroek zo los mogelijk moest zitten bestaat de skinny jeans voornamelijk uit denim met een combinatie van elastische materialen. Hierdoor kan de broek zo goed mogelijk aansluiten en heb je wel dat nauwsluitende effect zonder dat je de hele dag het gevoel hebt dat je in een onprettige situatie zit. 

Nadat de hip-hop scene en de hippies de wijde pijpen helemaal hip hadden gemaakt kwam de skinny jeans vooral uit de metal scene en uit de punk mode. Je kunt een dergelijke spijkerbroek perfect combineren en ook dragen. Denk bijvoorbeeld aan een paar mooie witte sneakers en een blote enkel. Of misschien kun je ze net iets zakelijker maken met een paar mooie boots. Dat maakt jouw professionele look helemaal af.


Ripped jeans


Tegenwoordig zijn er veel meer modellen en varianten met betrekking tot de spijkerbroek dan de tijdloze en neutralere jeans van Levi´s. We zagen vaak dat jeans kapot gingen door het harde werken, vooral door het zware werk in de mijn. Maar tegenwoordig is het echt modieus om een beetje een kapot spijkerbroek te hebben. Kijk maar eens naar de jeans van Dsquared2, hier zien we ook vaak verschillende wassingen en verfspetters terug. Deze kun je lang dragen en hebben vaak ook nog eens een perfecte pasvorm.


Jouw nieuwe spijkerbroek koop je op Miinto


Ben jij ook op zoek naar de nieuwste jeans? Wil je ook jouw outfit helemaal afmaken met de mooiste spijkerbroek? Dan kies je natuurlijk voor een nieuwe spijkerbroek via Miinto. Hier heb je niet alleen de meest bekende merken, maar ook een paar up-and-coming merken die de meeste mensen nog niet ontdekt hebben. 

pagina 1 van 104

Meld u aan om op de hoogte te blijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op €100,- shoptegoed.

Je accepteert onze voorwaarden bij het inschrijven voor de nieuwsbrief. Je kunt je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.