Beauty DIY Health Lifestyle Miinto News Women

Maak je klaar voor Rokjesdag!

Het zonnetje schijnt en de temperaturen lopen flink op dit weekend. Daarom is zaterdag uitgeroepen tot de officiële Rokjesdag van 2018! Rokjesdag vindt één keer per jaar plaats en het staat symbool voor de eerste dag dat vrouwen in rokjes met blote benen de straat op gaat in Nederland. We hebben even moeten wachten op het zonnetje, maar daar is het dan toch! Wanneer we een rokje aan doen is het natuurlijk belangrijk dat onze benen er mooi verzorgd (en niet melkfles-wit) uit zien. In dit artikel lees je hoe jij je het beste voorbereidt op Rokjesdag!

 

Smooth legs

Het begint natuurlijk allemaal met de verzorging van je benen. Want droge benen zijn geen goede look, ook niet als ze mooi afgetraind zijn. In de huid van je benen zitten over het algemeen minder talgkliertjes dan in de rest van je lichaam. Dat betekent dat de huid snel uitdroogt en veel verzorging nodig heeft. Om je benen te verzorgen kun je natuurlijk een bodylotion gebruiken, maar daarnaast is het ook belangrijk om zo nu en dan de dode huidcellen weg te halen, zodat het oppervlak smooth blijft. Dit kun je doen door te scrubben of te peelen. Hierbij verwijder je de bovenste, dode huidcellen en blijven twee zachte benen over. Na deze scrub is het weer ontzettend belangrijk om je benen te hydrateren en te voeden zodat je geen droge plekjes krijgt. Dit kun je doen met een normale bodylotion, maar wij hebben iets dat veel beter werkt: kokosolie! Dit kun je gewoon in een grote pot bij de supermarkt kopen. Kokosolie is een super multifunctioneel product. Want niet alleen kun je het gebruiken voor lichaamsverzorging, je kunt er ook mee koken!

 

Benen ontharen

Nadat je je benen hebt verzorgd en hebt voorbereid ga je ze verder klaarmaken voor het dragen van een rokje! Dit gaan we doen door ze te ontharen, want behaarde benen zijn niet sexy. Ontharen kun je op allerlei manieren doen: scheren, waxen, epileren, laseren, etc. Het grootste verschil zit hem in hoe lang de haartjes weg zullen blijven. Bij scheren groeien ze relatief snel terug, terwijl ze bij laseren voor altijd weg kunnen zijn. Als je gaat scheren is het heel belangrijk dat je de haartjes voor het scheren lekker zacht en soepel maakt, zodat je zo dicht mogelijk tegen het huidoppervlak aan kan scheren en een zo glad mogelijk resultaat krijgt. Ook hier kun je weer kokosolie voor gebruiken!

 

Sunkissed

Dan de laatste en optionele stap in het proces: zelfbruinen. Onze witte benen kunnen ons nog weleens weerhouden om zo vroeg in het jaar rokjes te dragen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Regelmatig onder de zonnebank gaan is slecht voor je, maar zelfbruiner daarentegen is niet schadelijk! Het kleurt namelijk alleen het bovenste laagje van de huid. Wanneer je zelfbruiner gaat gebruiken is het heel belangrijk dat je er een zelfbruinwashandje bij koopt. En dan zul je denken: ‘maar dat kan toch ook gewoon met een normaal washandje?’ Nee. Een zelfbruinwashand is gemaakt van een speciaal materiaal en heeft een dun plastic laagje onder het ‘smeer-oppervlak’ zitten. Hierdoor trekt de zelfbruiner niet door de handsschoen heen, het gaat niet in je handpalmen zitten en alle vloeistof wordt optimaal gebruikt! Een normaal washandje heeft niet zo’n laagje, waardoor je handen dus helemaal donkerbruin worden tijdens het zelfbruinen. Smeer alle plekjes goed in en laat iemand anders eventueel checken of je alles ingesmeerd hebt, want je wil natuurlijk niet met vlekken rondlopen!

 

Vind jouw match op Miinto!

Nu je benen er helemaal klaar voor zijn is het een kwestie van een leuk rokje uitzoeken en lekker de buitenlucht ingaan! De leukste rokjes shop je natuurlijk op Miinto.nl, dus neem snel een kijkje en ga voor je favoriet!

 

 

 

You Might Also Like