Boetiek of the Month Boetieks Interviews Miinto Spotlight

Boetiek van de maand: Meneer & Mevrouw Hoekstra

Boetiek van de maand: Meneer & Mevrouw Hoekstra

Spring is coming! De maand maart staat natuurlijk voor de start van de lente en dat betekent dat er weer volop nieuwe collecties in de winkels hangen. Wanneer de zon buiten weer gaat schijnen en de temperatuur stijgt heeft iedereen in Nederland weer zin om zijn kledingkast aan te vullen met items volgens de laatste trends.

In het middelgrote dorp Stiens, vlak naast de culturele hoofdstad van 2018 Leeuwarden, vind je boetiek Meneer & Mevrouw Hoekstra. Het bedrijf is sinds 1905, drie generaties verder, binnen de Hoekstra familie geweest. Tot Erik zijn hart volgde en als eerste niet familie de winkel overnam. Wat begon als een traditionele herenmodezaak is nu uitgegroeid tot een dames- en herenmodezaak met ontzettend hippe merken en musthaves. Wanneer je binnen loopt krijg je een totaal beleving, vertelt Erik, eigenaar van Meneer & Mevrouw Hoekstra. Maar er is meer. In een persoonlijk interview met boetiek van de maand Meneer & Mevrouw Hoekstra vertelt Erik alles over de boetiek, de populaire merken en natuurlijk de trends voor aankomend seizoen.

Een persoonlijke beleving

Wanneer je de boetiek binnen loopt ademt het persoonlijkheid. Aan de grote gezellige koffietafel kun je vrijblijvend aanschuiven voor een bakje koffie met iets lekkers, een gezellig praatje en persoonlijk advies. De gouden combinatie van een huiskamersfeer en daarnaast een beleving tijdens het winkelen komt in zoveel dingen terug. ‘Niet alleen in de merken die we verkopen, maar elk merk is speciaal en dat willen we ook aan onze klanten laten zien’, vertelt Erik. Bij PME Legend hebben we de vliegtuigen, terwijl bij het merk State of Art de Porsche centraal staat. Alle merken hebben een identiteit en dat willen we graag overbrengen op de klanten, zodat ze zichzelf daarmee kunnen identificeren. Daarnaast hebben we een ontzettend gezellig team, waardoor je een vaste klanten kring opbouwt. ‘Je ziet dat klanten dat echt belangrijk vinden, de persoonlijke benadering, een sfeervolle omgeving en een stukje extra service’. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een speciale klantenkaart, waarmee gespaard kan worden voor kortingen. We blijven natuurlijk Nederlanders, lacht Erik.

Shop de mooiste items bij boetiek Meneer & Mevrouw Hoekstra op Miinto.nl

De leukste merken en een verscheiden collectie

‘Een goede merkenmix is de sleutel! Zowel online als offline shop je te gekke heren en dames merken bij boetiek Meneer & Mevrouw Hoekstra. Voor de dames hebben we topmerken zoals YAYA, Penn & Ink en Expresso en voor mannen zijn de topmerken toch echt wel PME Legend, Petrol en No Excess. Het is leuk om te zien dat er binnen deze collecties zoveel verschil zit en dat je bij je inkoop echt rekening houdt met de verschillende trends en wensen van consumenten. Natuurlijk hebben we een regio functie met onze winkel, dus moet ik bijvoorbeeld wel rekening houden met de wensen van de klanten in het noorden, zegt Erik. ‘We zijn toch iets behoudener als het om kleding gaat. Niet dat we niet hip of modisch willen zijn, maar echt extreem gekleed de straat op gaan zullen we niet snel doen’. Daarom is het leuk als ik tijdens de inkoop naast de “commerciële items” ook een paar extreme items meeneem in de collectie. We zien namelijk wel dat deze items online goed worden verkocht aan mensen in het zuiden van het land. Trends worden in de grote steden toch sneller opgepakt. Doordat ik de keus heb gemaakt om gebruik te maken van zowel een online als offline kanaal, heb ik opeens klanten door heel Nederland!’, vertelt Erik.

Shop de mooiste items bij boetiek Meneer & Mevrouw Hoekstra op Miinto.nl

Comfort staat voorop aankomend seizoen

Aankomend seizoen zien we toch wel hele fijne trends terug komen, zegt Erik. Comfort staat voorop! De kleding gemaakt van travel kwaliteit is echt een must voor zowel de mannen als de vrouwen. In de vrouwenkleding zien we dat terug komen in de broeken en de shirts, maar voor mannen ook in de jeans en de overhemden. Door het gebruik van stretch in de kleding zit het heerlijk comfortabel! Ook spotten we dit seizoen eindelijk weer wat meer kleur. In de collectie van bijvoorbeeld Expresso zie je veel felle kleuren terug komen, zoals roze en rood. Deze kleuren kun je leuk combineren met bijvoorbeeld zwart en wit en zijn perfect voor de lente en zomermaanden. Daarnaast is een echte musthave voor mannen de hoodie, vertelt Erik. Deze fijne capuchontrui kunnen mannen het hele jaar door dragen en is overal mee te combineren. Hij staat natuurlijk ontzettend casual, waardoor je in combinatie met een jeans en sneakers een stoere en alledaagse look creëert. Voor de dames komt net zoals vorig jaar de jurk weer helemaal terug. Ook de vertrouwde skinny jeans mag zeker niet ontbreken in de zomer en lente garderobe, aldus Erik.

Benieuwd naar de collectie van boetiek Meneer & Mevrouw Hoekstra? Shop de mooiste items hier op Miinto.nl!

Omslagfoto: Miinto

You Might Also Like