Brands citytrip Denmark Fashion Inspiration Kopenhagen Lifestyle Miinto Musthaves Trends Uncategorized Women

BACK TO OUR ROOTS: getting to know our homeland Denmark

Zoals jullie wellicht weten is Miinto in 2009 ontstaan in Denemarken. In die tijd zijn we uitgegroeid naar Zweden, Noorwegen, Nederland en ook België. Op het kantoor in Amsterdam zijn wij hartstikke Hollands: ’s morgens pakken we de fiets naar het werk, om 12 uur stipt eten we onze bammetjes en we praten (klagen) de hele dag door over het weer. Wat wij bijvoorbeeld niet wisten is dat Denemarken ook een enorme fietscultuur heeft. In deze blogpost willen wij jullie, en onszelf, laten kennismaken met our homeland: Denemarken.

 bron: visitcopenhagen

Als Nederlanders kijken wij niet raar op als wij foto’s zien van onze Minister-president Mark Rutte die bij de koning op bezoek gaat op de fiets, wij doen bijna alles op onze tweewieler. Wij denken vaak dat wij het enige land zijn waar fietsen zo populair is, er zijn bijvoorbeeld meer fietsen in Amsterdam dan mensen. Niks is minder waar, in Denemarken zijn ze ook gek op fietsen. In Kopenhagen zal je zelfs meer fietsers dan auto’s tegenkomen! Wij zullen ons zeker thuis voelen in die stad.

 bron: visitcopenhagen

Kopenhagen is dan ook een absolute must-visit voor een citytrip. De hoofdstad van Denemarken is veelzijdig en biedt voor ieder wat wils: schattige kronkelende straatjes in de oude binnenstad, een winkelstraat waarbij het lijkt alsof hij nooit ophoudt, prachtige architectonische gebouwen en genoeg leuke toeristische attracties. De prachtige kleurrijke gebouwen zijn perfect voor een Instagram-post…

In Denemarken ben je waar dan ook dichtbij zee. Geen enkele plaats ligt er namelijk meer dan 50 kilometer van verwijderd. Een dagje strand wordt dan wel erg gemakkelijk! Let wel op de weersvoorspellingen, het klimaat is namelijk vergelijkbaar met het typisch Nederlandse weer.

Als je de local wilt uithangen in Denemarken dan moet je het woord Hygge kennen en uitvoeren. Hygge betekent eigenlijk het creëren van een fijne, gezellige sfeer met vrienden, familie, collega’s of andere mensen die je graag ziet. Natuurlijk hoort daar ook lekker eten en drinken bij. We like!

Via een collega van ons in Denemarken kregen wij een bizar feitje te horen. Het is blijkbaar hartstikke normaal in Denemarken in de stad om je kinderwagen, inclusief kind, buiten het café te laten staan om vervolgens zelf binnen een kopje koffie te drinken. How weird is that?

bron: visitcopenhagen bron:Eva&Claudi

Wij verkopen natuurlijk meerdere Deense merken, zoals Noella, Eva & Claudi en Jeansstore. De Deense kleding staat bekend om de minimalistische, casual stijl en zijn vaak gemaakt van mooie stoffen van goede kwaliteit. De Scandinavische eenvoud die je terug ziet komen zorgt ervoor dat je items makkelijk kan combineren en het hele jaar door kunt dragen. Goede basisstukken zijn daarom onmisbaar in je garderobe en de Deense modemerken zijn dan een absolute must have.

 

MIINTO’S FAVORITES FROM DENMARK

v.l.n.r: Eva & Claudi striped pantsNoella crepe blouse Noella jurkSamsoe Samsoe striped shirtGestuz flower top

Kortom, wij zijn helemaal fan van Denemarken en gaan graag onder het mom van Hygge lekker eten en drinken in Kopenhagen! Ben jij al een keer in Denemarken geweest?

bron featured image: visitcopenhagen

 

You Might Also Like