Fashion Inspiration Lifestyle Miinto powerwomen Trends Uncategorized Women

FIVE BY MIINTO: 5x Goed Geklede Power Vrouwen

Who run the world? Girls! Op 8 maart vieren wij International Women’s Day. Op deze dag worden alle vrouwen over de hele wereld extra in het zonnetje gezet. Tot de dag van vandaag is het in veel landen nog niet vanzelfsprekend dat vrouwen het recht hebben om naar school te gaan, te kunnen stemmen of zelf te bepalen wat zij dragen. In deze blogpost willen wij vijf modieuze outfits onder de aandacht brengen van vijf power vrouwen en hoe jij er net zo uit kan zien. Lees snel verder!

1. Blouse 2. Tas 3. Horloge 4. Jeans 5. Sandalen 6. Zonnebril 7. Hoed

1. Meghan Markle

Wie Meghan Markle niet kent van haar rol als Rachel Zane in de advocatenserie Suits kent haar wel als de verloofde van Prins Harry. Meghan is zeker geen vrouw die stil zit, zo is ze ambassadeur voor Canada’s World Vision Clean Water en is ze voorvechter van vrouwenrechten. Stylish is ze zeker, voor officiële evenementen is Meghan altijd te zien in de meest prachtige jurken van de beste designers. Wanneer je haar op straat tegen komt zal ze gaan voor de casual en comfortabele look. We don’t blame her, als toekomstige vrouw van Prins Harry hoeft ze eigenlijk geen jurk meer aan te trekken om zich te voelen als een prinses.

 

1. Jurk 2. Pumps 3. Lippenstift 4. Sjaal 5. Oorbellen 6. Tas

2. Máxima

Máxima is zeker niet weg te denken in het lijstje van goed geklede power vrouwen. De kledingstijl van de koningin is een veelbesproken onderwerp, niet alleen in Nederland; in het buitenland zijn ze ook gek op onze koningin. Naast haar succesvolle looks zet ze zich in voor kinderen in problemen, vrouwenrechten en is ze natuurlijk fulltime moeder. Volgens Hare Majesteit mogen vrouwen best meer voor zichzelf opkomen, omdat we meer kunnen dan we zelf denken: ‘Er zijn veel mogelijkheden, maar alles begint bij het geloof in je eigen kracht!’.

 

1. Broek 2. Shopper 3. Riem 4. Zonnebril 5. Blouse 6. Pumps

3. Beyoncé

Beyoncé is een van de best-verdiende vrouwelijke artiesten ter wereld. In de tijd van Destiny’s Child scoorde Beyoncé samen met Kelly Rowland en Michelle Williams al hits met feministische liedjes. Ook als soloartiest heeft Beyoncé veel hits gescoord met dit soort nummers, bijvoorbeeld ‘Girls’, ‘Formation’ en ‘Freedom’. Deze laatste werd zelfs gebruikt in de campagne van de International Day of the Girl in 2017. Beyoncé gebruikt haar welverdiende spaarcentjes om anderen in nood te helpen. Zo heeft ze een eigen organisatie, Beygood, die schoolspullen levert aan scholen die daar geen geld voor hebben. Verder zet ze zich in voor het milieu en gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen. Queen B is het perfecte voorbeeld van dat ‘sexy zijn’ en ‘serieus genomen worden’ absoluut samen kunnen gaan.

 

1. Vest 2. Portemonnee 3. Rok 4. Pumps 5. Top 6. Zonnebril

4. Anna Wintour

Hoogstwaarschijnlijk heeft iedere fashionlover de film The Devil Wears Prada wel twintig keer gekeken. In deze film speelt Meryl Streep de rol van de gemene Miranda Priestly, die gebaseerd is op Vogue’s hoofdredactrice Anna Wintour. Als we aan Anna Wintour denken, denken we aan een strenge maar bovenal een zeer succesvolle power vrouw. Met haar boblijn en zonnebril als signature-look herkent iedereen haar meteen. Als hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue heeft Anna grote invloed op trendontwikkelingen en wie er succesvol wordt of juist niet. De kledingstijl van deze invloedrijke vrouw is consistent, met opvallende combinaties en vooral erg chique. Wat denk jij, does she wear Prada?

 

1. Jurk 2. Oorbellen 3. Pumps 4. Lippenstift

5. Michelle Obama

Wellicht is Michelle Obama de meest geliefde First Lady die Amerika ooit heeft gehad. Wie haar laatste speech als First Lady nog niet heeft gezien, moet dat zeker nog even doen. Tijdens deze ontroerende speech vertelt Michelle dat alles mogelijk is als je maar hard werkt met toewijding, focus en respect. Ze wil mensen inspireren en laten zien hoe belangrijk goed onderwijs is. Michelle heeft in de acht jaar tijd dat haar man president van Amerika was, bewezen dat ze een echte powervrouw is. Ze zet zich onder andere in voor de strijd tegen obesitas bij kinderen en pleit voor een gezonde en actieve levensstijl. Qua kledingstijl kunnen we niets anders zeggen dan dat Michelle er altijd geweldig uitziet.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer vrouwen die zich inzetten op het gebied van onderwijs, acceptatie, stemrechten, een gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen. Donderdag 8 maart staat in het teken van alle vrouwen. Laten we dit vieren want women are amazing!

You Might Also Like